Без расправе о Зупцу

Већина чланова Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ сматра да у овом моменту не би било исправно расправљати о директору Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ Горану Зупцу, против којег се пред Судом БиХ води поступак, рекао је предсједавајући Одбора Жико Крунић.

Босна и Херцеговина 20.11.2014 | 15:40
Без расправе о Зупцу

Наводећи да на данашњој сједници Независног одбора у Сарајеву није било довољно гласова за утврђивање дневног реда, Крунић је новинарима рекао да став једног дијела чланова Одбора да је вријеме за покретање приједлога за суспензију Зупца оптерећује рад овог парламентарног тијела. Крунић каже да већина чланова Независног одбора, укључујући и њега, сматра да у овом моменту не би било исправно и рационално разматрати ово питање, с обзиром да се пред Судом БиХ води поступак против Зупца. "Поступак је у најосјетљивијој фази, врши се саслушање свједока, тако да би било каква одлука Независног одбора могла личити на некакво прејудицирање, евентуално утицај на свједоке који још нису саслушани", истакао је Крунић.

Он је рекао да Независни одбор сматра да би било врло ризично и могуће контрапродуктивно у овом моменту, прије одлуке једино надлежног органа а то је Суд, да Одбор својом одлуком на било који начин нанесе штету том поступку. У случају Зупца, констатовао је Крунић, ради се о осјетљивим питањима и предузимање било ког корака могло би нанијети штету судском поступку. Крунић је додао да се ускоро очекује сазивање нове сједнице Независног одбора.

Питање директора Сипе није било у приједлогу дневног реда данашње сједнице Независног одбора. Суд БиХ води процес против Зупца, који је оптужен да током фебруарских демонстрација у Сарајеву није ангажовао специјалну јединицу Сипе и спријечио паљење зграде Предсједништва БиХ. Независни одбор у јуну је затражио од надлежних институција документацију о протестима 7. фебруара у Сарајеву, како би могао донијети закључак у вези са тим догађајима. О пристиглим информацијама Одбор је требало да расправља на сједници крајем септембра, али она није одржана због недостатка кворума.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошко

20.11.2014 14:53

Први Додиков полицајац је пред судом. Тајкуни су пред судом, ускоро ће се и он наћи пред оваквим или сличним судом. Један по један лагано иду. Милокрад је изгубио сву моћ која га је красила. Немоћан је да било шта уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколици

25.11.2014 20:26

Жика крунић је преко Зубца у Сипу запослио једну цуру из Лукавице и заштод га штити. Зика драги, и тебе чека кривична за несавјестан ра

ОДГОВОРИТЕ