Градови које треба да посјетите барем једном у животу

У једном од најтежих циљева, а то је пронаћи најбоље дестинације на земљи, ХуффПост је саставио листу од 50, а ми вам преносимо 10 најбољих, од древних до модерних, градова Европе, Азије, Америке и још даље - ове градове треба да посетите барем једном у животу.

Путовања 18.11.2014 | 22:36
Градови које треба да посјетите барем једном у животу

Венеција, Италија - Како не ставити Венецију на овај списак? Од питорескних канала и грандиозних базилика до шарених кућа и прелепих винских барова, не постоји још једно овакво место на земљи.

Севиља, Шпанија - Севиља је прави драгуљ империјалне Шпаније а посебно се поноси традиционалном андалузијском архитектуром, великим фестивалским слављима и искричавом уметношћу.

Њујорк, САД - Није чудно што се Њујорк често помиње као "раскрсница света". Нигде на свету се не може наћи таква концентрација уметности, културе, кулинарства и бизниса.

Ласа, Кина - Ласа је духовни центар тибетанског будизма и тибетанског региона.Град се развио око будистичког храма из 7. века и у њој живи много монаха. Највећа знаменитост је палата Потала.

Рио де Жанеиро, Бразил - Од светски познатог карневала до савршених призора и плажа, Рио је град који треба доживети пуним чулима. У Рију се налазе и две најпознатије плаже на планети - Копакабана и Ипанема.

Лондон, Енглеска - Са престижним музејима, чувеним пијацама и финансијским центром није ни чудо што је Лондон један од најпосећенијих градова на свету.

Маракеш, Мароко - Један од четири "краљевска града Марока" јесте искуство које се не заборавља - атракције су историјски трг Ђема ел Фна, џамија Кутубија и вртови.

Петра, Јордан - Од свих древних градова, Петра је јединствена. Налази се усред пустиње а њене грађевине у стенама су нешто што се мора видети - уживо.

Рим, Италија - Шетња кроз Рим је слична истраживању највећег музеја на отвореном. Ни један други град на планети не комбинује истанчану уметност, гастрономију и древну историју као овај "вечни град".

Варанаси, Индија - Један од индијских светих градова је право искуство за сва чула. Свитање на реци Ганг као и чињеница да је ово град храмова дозволиће вам да у граду који броји више од милион становника осамите и уживате у тишини.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар