Gradovi koje treba da posjetite barem jednom u životu

U jednom od najtežih ciljeva, a to je pronaći najbolje destinacije na zemlji, HuffPost je sastavio listu od 50, a mi vam prenosimo 10 najboljih, od drevnih do modernih, gradova Evrope, Azije, Amerike i još dalje - ove gradove treba da posetite barem jednom u životu.

Putovanja 18.11.2014 | 22:36
Gradovi koje treba da posjetite barem jednom u životu

Venecija, Italija - Kako ne staviti Veneciju na ovaj spisak? Od pitoresknih kanala i grandioznih bazilika do šarenih kuća i prelepih vinskih barova, ne postoji još jedno ovakvo mesto na zemlji.

Sevilja, Španija - Sevilja je pravi dragulj imperijalne Španije a posebno se ponosi tradicionalnom andaluzijskom arhitekturom, velikim festivalskim slavljima i iskričavom umetnošću.

Njujork, SAD - Nije čudno što se Njujork često pominje kao "raskrsnica sveta". Nigde na svetu se ne može naći takva koncentracija umetnosti, kulture, kulinarstva i biznisa.

Lasa, Kina - Lasa je duhovni centar tibetanskog budizma i tibetanskog regiona.Grad se razvio oko budističkog hrama iz 7. veka i u njoj živi mnogo monaha. Najveća znamenitost je palata Potala.

Rio de Žaneiro, Brazil - Od svetski poznatog karnevala do savršenih prizora i plaža, Rio je grad koji treba doživeti punim čulima. U Riju se nalaze i dve najpoznatije plaže na planeti - Kopakabana i Ipanema.

London, Engleska - Sa prestižnim muzejima, čuvenim pijacama i finansijskim centrom nije ni čudo što je London jedan od najposećenijih gradova na svetu.

Marakeš, Maroko - Jedan od četiri "kraljevska grada Maroka" jeste iskustvo koje se ne zaboravlja - atrakcije su istorijski trg Đema el Fna, džamija Kutubija i vrtovi.

Petra, Jordan - Od svih drevnih gradova, Petra je jedinstvena. Nalazi se usred pustinje a njene građevine u stenama su nešto što se mora videti - uživo.

Rim, Italija - Šetnja kroz Rim je slična istraživanju najvećeg muzeja na otvorenom. Ni jedan drugi grad na planeti ne kombinuje istančanu umetnost, gastronomiju i drevnu istoriju kao ovaj "večni grad".

Varanasi, Indija - Jedan od indijskih svetih gradova je pravo iskustvo za sva čula. Svitanje na reci Gang kao i činjenica da je ovo grad hramova dozvoliće vam da u gradu koji broji više od milion stanovnika osamite i uživate u tišini.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar