Привредно повезати Херцеговину и Србију

Амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини Станимир Вукичевић посјетио је Требиње гдје је најприје разговарао са градоначелником Славком Вучуревићем, а потом и са начелницима осталих општина из источне Херцеговине.

Република Српска 18.11.2014 | 22:33
Привредно повезати Херцеговину и Србију

Амбасадор Србије Станимир Вукичевић и градоначелник Требиња Славко Вучуревић разговарали су о привредној сарадњи и потенцијалима центра источне Херцеговине који би могли бити интересантни партнерима из Србије.

„Била је прилика да са господином Вучуревићем разговарамо о тој привредној сарадњи, то је основа данашње наше посјете, да видимо које су области у којим би могли да сарађујемо, шта можемо још да урадимо и да на том плану заједнички покрећемо иницијативе, да нађемо партнере и у Србији и да повежемо партнере из Требиња са пертнирама у Србији. Перспектива има, ви знате да Република Србија и Република Српска имају јако добре везе, јако добру привредну сарадњу остварују вишеслојне пројкте према томе нема потреба да потенцирамо да је то заједнички интерес”, рекао је амбассадор Вукичевић.

“Градска управа Требиње радиће у будућности на развијању бољих и приснијих односа између Републике Србије и града Требиња, као и читаве Херцеговине и Републике Српске укупно. Ја посебно морам да се захвалим на томе господину амбасадору на његовој жељи на том правцу привредног, културног и сваког другог повезивања у свом мандатном период учини више за град Требиње и нашу Херцеговину. Наравно, ми смо један народ и оно када долази од матице и званичног предстваника, као што је данас случај са амбасдором, онда то улијева и додатно увјерење”, истиче градоначелник Вучуревић.

Након састанка са Вучуревићем амабасадор Србије разговарао је у Требињу и са предстваницима Савеза општина источне Херцеговине, односно начелницима Љубиња, Гацка, Невесиња и Источног Мостара.

"Разговорали смо са амабасадором како и на који наји начин да дођемо до неких улагања од стране Србије у овом дијелу Херцеговине. Никакве политике нисмо говорили, само је у питању био економски развој Херцеговине И опстанка ових људи на овим просторима", нагласио је начелник општине Источни Мостар Радован Палавестра.

Састанку у Требињу једино није присуствовао начелник општине Билећа Миљан Алексић, који више од годину дана не учествује у раду Савезу општина источне Херцеговине.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар