Privredno povezati Hercegovinu i Srbiju

Ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukičević posjetio je Trebinje gdje je najprije razgovarao sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, a potom i sa načelnicima ostalih opština iz istočne Hercegovine.

Republika Srpska 18.11.2014 | 22:33
Privredno povezati Hercegovinu i Srbiju

Ambasador Srbije Stanimir Vukičević i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević razgovarali su o privrednoj saradnji i potencijalima centra istočne Hercegovine koji bi mogli biti interesantni partnerima iz Srbije.

„Bila je prilika da sa gospodinom Vučurevićem razgovaramo o toj privrednoj saradnji, to je osnova današnje naše posjete, da vidimo koje su oblasti u kojim bi mogli da sarađujemo, šta možemo još da uradimo i da na tom planu zajednički pokrećemo inicijative, da nađemo partnere i u Srbiji i da povežemo partnere iz Trebinja sa pertnirama u Srbiji. Perspektiva ima, vi znate da Republika Srbija i Republika Srpska imaju jako dobre veze, jako dobru privrednu saradnju ostvaruju višeslojne projkte prema tome nema potreba da potenciramo da je to zajednički interes”, rekao je ambassador Vukičević.

“Gradska uprava Trebinje radiće u budućnosti na razvijanju boljih i prisnijih odnosa između Republike Srbije i grada Trebinja, kao i čitave Hercegovine i Republike Srpske ukupno. Ja posebno moram da se zahvalim na tome gospodinu ambasadoru na njegovoj želji na tom pravcu privrednog, kulturnog i svakog drugog povezivanja u svom mandatnom period učini više za grad Trebinje i našu Hercegovinu. Naravno, mi smo jedan narod i ono kada dolazi od matice i zvaničnog predstvanika, kao što je danas slučaj sa ambasdorom, onda to ulijeva i dodatno uvjerenje”, ističe gradonačelnik Vučurević.

Nakon sastanka sa Vučurevićem amabasador Srbije razgovarao je u Trebinju i sa predstvanicima Saveza opština istočne Hercegovine, odnosno načelnicima Ljubinja, Gacka, Nevesinja i Istočnog Mostara.

"Razgovorali smo sa amabasadorom kako i na koji naji način da dođemo do nekih ulaganja od strane Srbije u ovom dijelu Hercegovine. Nikakve politike nismo govorili, samo je u pitanju bio ekonomski razvoj Hercegovine I opstanka ovih ljudi na ovim prostorima", naglasio je načelnik opštine Istočni Mostar Radovan Palavestra.

Sastanku u Trebinju jedino nije prisustvovao načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić, koji više od godinu dana ne učestvuje u radu Savezu opština istočne Hercegovine.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar