Сарадња МУП Србије са Хагом одлична

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се данас са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, који је поздравио борбу МУП-а против организованог криминала и тероризма.

Србија 17.11.2014 | 19:16
Сарадња МУП Србије са Хагом одлична

Брамерц је оценио добром сарадњу Резидуалног механизма, који је правни наследник Хашког трибунала, са МУП-ом, што је наведено и у претходним извештајима главног тужиоца.

Стефановић је, како се наводи у саопштењу МУП-а, истакао посвећеност тог министарства остваривању
континуиране сарадње са Међународним судом за гоњење лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права на територији бивше Југославије.

Посебно је нагласио настојање МУП-а да настави са радом са Резидуалним механизмом.

Он је обавестио главног тужиоца да се захтеви за помоћ Хашког трибунала узимају у рад непосредно по достављању и на њих одговара у најкраћем могућем року.

Стефановић је упознао главног тужиоца о реформама које спроводи МУП и подвукао чврсту решеност у борби против свих видова организованог криминала, а посебно нарко дилера.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц стигао је данас у посету Београду, у оквиру припрема за
редовни извештај Савету безбедности УН о раду тог суда.

Брамерц ће се, током посете Београду која ће трајати до 19. новембра, састати с премијером Александром Вучићем, а тема разговора биће сарадња Трибунала и Србије.

Предвиђени су и сусрети хашког тужиоца с министрима одбране Братиславом Гашићем и правде Николом Селаковићем, као и с тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

17.11.2014 20:10

Одлична сарадња кажу па наравно кад су похапсили све што је Хаг тражио а и оне које није тражио они су и њих ухапсили само нек је Србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.11.2014 00:16

Није ми јасно што је дошао када су све патриоте експресно послали у Хаг. Шта значи мишевима фотографија као што је ова... Једино да се можда нису предомислили за Шешеља, али то ће сада ићи мало теже. Мислим да је велики "заштитник" Срба на Косову сада на психичкој трауматологији да се не изразим другачије.

ОДГОВОРИТЕ