Saradnja MUP Srbije sa Hagom odlična

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji je pozdravio borbu MUP-a protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Srbija 17.11.2014 | 19:16
Saradnja MUP Srbije sa Hagom odlična

Bramerc je ocenio dobrom saradnju Rezidualnog mehanizma, koji je pravni naslednik Haškog tribunala, sa MUP-om, što je navedeno i u prethodnim izveštajima glavnog tužioca.

Stefanović je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, istakao posvećenost tog ministarstva ostvarivanju
kontinuirane saradnje sa Međunarodnim sudom za gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava na teritoriji bivše Jugoslavije.

Posebno je naglasio nastojanje MUP-a da nastavi sa radom sa Rezidualnim mehanizmom.

On je obavestio glavnog tužioca da se zahtevi za pomoć Haškog tribunala uzimaju u rad neposredno po dostavljanju i na njih odgovara u najkraćem mogućem roku.

Stefanović je upoznao glavnog tužioca o reformama koje sprovodi MUP i podvukao čvrstu rešenost u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala, a posebno narko dilera.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stigao je danas u posetu Beogradu, u okviru priprema za
redovni izveštaj Savetu bezbednosti UN o radu tog suda.

Bramerc će se, tokom posete Beogradu koja će trajati do 19. novembra, sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem, a tema razgovora biće saradnja Tribunala i Srbije.

Predviđeni su i susreti haškog tužioca s ministrima odbrane Bratislavom Gašićem i pravde Nikolom Selakovićem, kao i s tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

17.11.2014 20:10

Odlična saradnja kažu pa naravno kad su pohapsili sve što je Hag tražio a i one koje nije tražio oni su i njih uhapsili samo nek je Srbin

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.11.2014 00:16

Nije mi jasno što je došao kada su sve patriote ekspresno poslali u Hag. Šta znači miševima fotografija kao što je ova... Jedino da se možda nisu predomislili za Šešelja, ali to će sada ići malo teže. Mislim da je veliki "zaštitnik" Srba na Kosovu sada na psihičkoj traumatologiji da se ne izrazim drugačije.

ODGOVORITE