Чуме више није заштићени сведок

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да Љубиша Буха Чуме тренутно није у програму заштите сведока.

Србија 17.11.2014 | 11:30
Чуме више није заштићени сведок

Стефановић је у Јутарњем програму ТВ Пинк истакао да је покренут поступак ревизије за све штићене личности.

"За десетак или 12 људи вецг су укинуте мере обезбеђења, јер су безбедносне провере показале да они нису угрожени", рекао је Стефановић и додао да нико не може тај статус да користи "парадно".

Љубиша Буха ухапшен је недавно због насиља у породици и напада на службено лице током привођења, а јуче му је одређен притвор од 30 дана.

Некадашњи вођа Сурчинског клана је статус сведока сарадника, тиме и полицијску зажтиту, добио почетком 2003. године, када је вође Јединице за специјалне операције и Земунског клана оптужио да су криви за 30 убистава.

Стефановић је такође најавио да ће полиција релативно брзо пронаћи починиоце рањавања бизнисмена Милана Бека. 

Према његовим речима, полиција је брзо реаговала и већ данас се очекују резултати форензичке анализе, када ће моћи више да се каже и о комплетном доказном материјалу.

Стефановић је истакао да се прате одређени трагови и да истрага иде у добром правцу, али да не жели да каже било шта што би могло да нашкоди истрази, а поновио је да се ради о делу неког ко није професионалац.

На питање новинара о девет праваца истраге против Бека и да су "Цане, Мишковић и Костић под лупом", Стефановић је одговорио да то не жели да коментарише, али да полиција ради безбедносне провере за сва лица за која постоји било каква информација да су на неки начин начин угрожена.

Поводом хапшења власника "Интеркомерца" и бившег функционера СПС Горана Перчевића, Стефановић је истакао да, колико је могао да види, према изјавама у медијма, Перчевић више није формално функционер СПС-а, да јесте био близак СПС-у, али да у овом случају то није нарочито важно.

"Полиција сматра да постоји довољно за основе сумње да је он починио дело које му стављамо на терет", рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова је додао да је блокирана имовина Драгослава Космајца који се терети за превару, утају пореза, злоупотребу службеног положаја и фалсификовање исправе.

Коментари / 0

Оставите коментар