Капитен Станковић обнавља Обреновац

Полагањем камена темељца у Обреновцу почела је изградња зграде са 28 станова за грађане чији су домови уништени у мајским поплавама, а ради је Фондација Дејан Станковић.

Србија 15.11.2014 | 21:22
Капитен Станковић обнавља Обреновац

Камен темељац положили су градоначелник Београда Синиша Мали и прослављени фудбалер Дејан Станковић у присуству становника Четврте улице у којој се зграда и гради.
 
У зграду ће бити усељено 28 породица чији су станови уништени током поплава, а који нису имали законско право на њихову обнову јер су живеле у баракама предузећа "Термоелектро" које је у стечају.

Мали је рекао да је пре три месеца када је обишао Обреновац са премијером Александром Вучићем обећао тим породицама да ће покушати да нађе начин како да се реши њихов проблем.

"Пуно ми је срце што са Дејаном Станковићем и захваљујући његовој фондацији присуствујемо почетку изградње зграде у коју ће ових 28 породица моћи да се уселе већ на пролеће", рекао је Мали.

Он је додао да се у Обреновцу приводи крају изградња 64 куће које су уништене у поплавама, а за која је општина издала правоснажно решење.

"Сутра ће се 10 породица услетити у нове куће, а до почетка зиме требало би свих 64 кућа да буду завршене", рекао је Мали.

Фондација Дејана Станковића прикупила је пола милиона долара за изградњу зграде у Обреновцу, а град је дао земљиште и рок за завршетак је новембар 2015. године.
Станковић се захвалио свим донаторима и рекао да је новац прикупљен у сарадњи са градом и уз новчану помоћ и подршку бројних прослављених спортиста.

Дејан Станковић је додао да је остатак новца који је преостао од прикупљања за лечење девојчице Уне Савић која болује од леукемије, послат као фондација у Текију.

Новац је дониран у знак захвалности свима који су девојчици помогли.

Иначе, станари Четврте улице у Обреновцу су са одушевљењем поздравили долазак Дејана Станковића и захвалили му се на помоћи.

У име станара Четврте улице Дејану Станковићу захвалила се Мирјана Кујовић.

"Захваљујем се свима који су учествовали у овој акцији да се за 28 породица обезбеди кров над главом и то је знак да Обреновац није заборављен град", истакла је Кујовић.

Осим Дејана Станковића међу донаторима који помажу Обреновчанима су и фудбалери Златан Ибрахимовић, Александар Коларов, Немања Видић, као и кошаркаши Никола Пековић, Милош Теодосић и бројни други спортисти.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бањалука

15.11.2014 22:47

И спортисти и људи за примјер. Свака цаст Дејане и остали момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

15.11.2014 23:08

Тако раде прави Звездаши. Наш клуб је срБски и није га Туђман осново.

ОДГОВОРИТЕ