Расписана потјерница за Гораном Перчевићем

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је дат налог за лишење слободе Горана Перчевића због сумње да је извршио више кривичних дела у вези са Универзал банком.

Србија 15.11.2014 | 12:13
Расписана потјерница за Гораном Перчевићем

Стефановић је рекао на конференцији за новинаре да је за Перчевићем расписана потрага и да очекује да ће веома брзо бити лишен слободе.

"Дат је налог за лишавањем слободе Перчевића због различитих малверзација у привреди када је искорисћавањем свог положаја и овлашћења и прекорачења граница свог овлашћања непосредно договарао са руководиоцима Универзал банке различито одобравање и обезебђивање кредита фирмама", рекао је он.

Стефановић је навео да су одређеним фирмама одобрена 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а "који се због кредитне неспособности и неадакватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени".

"То је изазвало пад адекватности капитала Универзал банке и одузимање дозволе за рад и штету за акционаре и депоненте ове банке", рекао је Стефановић.

Он је нагласио и да је "полиција расписала потрагу" и да очекује да ће Перчевић врло брзо бити лишен слободе.

Иначе, Перчевићева фирма Интеркомерц једна је од највећих дужника Универзал банке са милијарду динара, поред Беохемије са 1,56 милијарди динара Фармакома, такође, са милијарду динара, Луке Београд, фирма Ветеринарски завод Земун, Зекстра и Оптика у власништву Драгана Ђурића.

Перчевић је би оснивач и председник Младих социјалиста Србије, а касније и потпредседник СПС-а. Новембра 2000. године иступио из чланства те странке.

Према писању медија, Перчевић поседује вредне некретнине углавном у центру Београда, а ставио их је под хипотеку за добијене зајмове пре четири пет година, што га није спречило да их и даље користи, истина, на мало другачији начин, као гарант за нове позајмице.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

15.11.2014 11:45

Где су остали на целу са ЦОВИЦЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕПИР

15.11.2014 17:04

ИМА ЛИ У ТОМ МУПУ РСРБИЈЕ СПИСАК И ИМАЛИ БАЈЕ ЛАКТАСЕНКА И ОН ИМА СРБИЈАНСКО ДРЗАВЉАНСТВО.

ОДГОВОРИТЕ