Тест мечеви: АРГ - ХРВ 2:1, ТУР - БРА 0:4...

Фудбалери Бразила декласирали су Турску са 0:4 у пријатељској утакмици у Истанбулу, уз сјајну партију Нејмара, али и његовог саиграча Вилијана. Хрватска је повела против Аргентине у Лондону, али је на крају поражена са 2:1, док је Мексико у голеади са 3:2 био бољи од Холандије.

Фудбал 13.11.2014 | 15:50
Тест мечеви: АРГ - ХРВ 2:1, ТУР - БРА 0:4...

Да се "црно пише" чети селектора Фатиха Терима, Бразилци су најавили већ у првом полувремену, када су трипут матирали Волкана Демирела. Најпре је у 20. минуту Фернандињо сјајно видео Нејмарову намеру да се убаци иза леђа одбране и проиграо га са средине терена, што је омогућило први гол прве звезде Бразила, а четири минута касније је Каја нес(п)ретно спровео лопту у турску мрежу након центаршута Данила са десног крила.

Нејмар је пред сам крај полувремена проиграо Вилијна, луцидно му асистирајући за вођство од 3:0, да би коначних 4:0 "поставила" та два актера, истина у замењеним улогама, јер је њихов дупли пас омогућио Нејмару да се пробије са левог крила и својим другим поготком још једном одушеви бразилске навијаче.

Хрватска је храбро изашла на мегдан Аргентини са комбинованим саставом у Лондону, и то са великим бројем дебитаната, у постави Калинић, Леовац, Једвај, Лесковић, Врсаљко, Шарбини, Антолић, Ковачић, Бадељ, Милић, Чоп. Иако су Ди Марија, Меси и Агуеро напали тим Ковача, Ромеро је први вадио лопту из мреже. Ковачић је после доброг продора кроз средину одложио лопту Шарбијију, који је из прве закуцао лопту у угао за шок "гаучоса".

У другом полуремену, Агуеро је имао доста среће да затресе мрежу, пошто је преусмерио лопту након шута Ансалдија, а онда је Калинић срушио нападача Манчестер ситија, па је Лионел Меси са беле тачке поставио коначан резултат. Шансу је добио и повратник у репрезентацију Карлос Тевез, у оба табора извршен је велики број измена, а у завршници је Меси погодио стативу и пропустио шансу да затресе мрежу и из игре.

Мексико је на Амстердам Арени савладао Холандију у "репризи" осмине финала последњег Мундијала, а меч је обележио двоструки стрелац Карлос Вела, повратник у репрезентацију након три године. Снајдер је "лалама" донео изједначење ефектним ударцем са дистанце, Вела и Ернандез су погађали за 3:1, а пораз је ублажио Блинд у 74. минуту. Да домаћини не дођу до ремија, побринуо се и Очоа одбранама које су подсетиле на мундијалске бравуре.

Пријатељске утакмице:
Турска - Бразил 0:4 (0:3)
(Нејмар 20, 60, Каја 24 а.г., Вилијан 44)
Норвешка - Естонија 0:1 (0:1)
(Васиљев 24)
Холандија - Мексико 2:3 (0:1)
(Снајдер 49, Блинд 74 - Вела 8, 62, Ернандез 69)
Аргентина - Хрватска
Белгија - Исланд 3:1 (1:1)
(Ломбертс 11, Ориђи 62, Лукаку 73 - Финбогасон 13)

Коментари / 0

Оставите коментар