Test mečevi: ARG - HRV 2:1, TUR - BRA 0:4...

Fudbaleri Brazila deklasirali su Tursku sa 0:4 u prijateljskoj utakmici u Istanbulu, uz sjajnu partiju Nejmara, ali i njegovog saigrača Vilijana. Hrvatska je povela protiv Argentine u Londonu, ali je na kraju poražena sa 2:1, dok je Meksiko u goleadi sa 3:2 bio bolji od Holandije.

Fudbal 13.11.2014 | 15:50
Test mečevi: ARG - HRV 2:1, TUR - BRA 0:4...

Da se "crno piše" četi selektora Fatiha Terima, Brazilci su najavili već u prvom poluvremenu, kada su triput matirali Volkana Demirela. Najpre je u 20. minutu Fernandinjo sjajno video Nejmarovu nameru da se ubaci iza leđa odbrane i proigrao ga sa sredine terena, što je omogućilo prvi gol prve zvezde Brazila, a četiri minuta kasnije je Kaja nes(p)retno sproveo loptu u tursku mrežu nakon centaršuta Danila sa desnog krila.

Nejmar je pred sam kraj poluvremena proigrao Vilijna, lucidno mu asistirajući za vođstvo od 3:0, da bi konačnih 4:0 "postavila" ta dva aktera, istina u zamenjenim ulogama, jer je njihov dupli pas omogućio Nejmaru da se probije sa levog krila i svojim drugim pogotkom još jednom oduševi brazilske navijače.

Hrvatska je hrabro izašla na megdan Argentini sa kombinovanim sastavom u Londonu, i to sa velikim brojem debitanata, u postavi Kalinić, Leovac, Jedvaj, Lesković, Vrsaljko, Šarbini, Antolić, Kovačić, Badelj, Milić, Čop. Iako su Di Marija, Mesi i Aguero napali tim Kovača, Romero je prvi vadio loptu iz mreže. Kovačić je posle dobrog prodora kroz sredinu odložio loptu Šarbijiju, koji je iz prve zakucao loptu u ugao za šok "gaučosa".

U drugom poluremenu, Aguero je imao dosta sreće da zatrese mrežu, pošto je preusmerio loptu nakon šuta Ansaldija, a onda je Kalinić srušio napadača Mančester sitija, pa je Lionel Mesi sa bele tačke postavio konačan rezultat. Šansu je dobio i povratnik u reprezentaciju Karlos Tevez, u oba tabora izvršen je veliki broj izmena, a u završnici je Mesi pogodio stativu i propustio šansu da zatrese mrežu i iz igre.

Meksiko je na Amsterdam Areni savladao Holandiju u "reprizi" osmine finala poslednjeg Mundijala, a meč je obeležio dvostruki strelac Karlos Vela, povratnik u reprezentaciju nakon tri godine. Snajder je "lalama" doneo izjednačenje efektnim udarcem sa distance, Vela i Ernandez su pogađali za 3:1, a poraz je ublažio Blind u 74. minutu. Da domaćini ne dođu do remija, pobrinuo se i Očoa odbranama koje su podsetile na mundijalske bravure.

Prijateljske utakmice:
Turska - Brazil 0:4 (0:3)
(Nejmar 20, 60, Kaja 24 a.g., Vilijan 44)
Norveška - Estonija 0:1 (0:1)
(Vasiljev 24)
Holandija - Meksiko 2:3 (0:1)
(Snajder 49, Blind 74 - Vela 8, 62, Ernandez 69)
Argentina - Hrvatska
Belgija - Island 3:1 (1:1)
(Lomberts 11, Oriđi 62, Lukaku 73 - Finbogason 13)

Komentari / 0

Ostavite komentar