Мачван: Оно синоћ је лудачка енергија!

Повратник у Партизан допринео је победи над Асесофтом, упркос мањку тренинга због повреде, а морао је посебно да похвали Вању Маринковића.

Кошарка 13.11.2014 | 16:18
Мачван: Оно синоћ је лудачка енергија!

Како је деловало у суботу увече, Милан Мачван имао је минималне шансе да заигра у следећој утакмици, али је после охрабрујућег резултата магнетне резонанце прихватио дозу ризика и нашао се у тиму.

Није сваки његов потез био сјајно осмишљен и изведен, али у четвртој четвртини је удружио снаге са 17-годишњим Вањом Маринковићем и они су узастопним тројкама преокренули резултат на 64:60.

Партизан више није дозволио себи да испусти вођство и на крају је заслужено стигао до прве победе на европској сцени - 76:69.

"Изборили смо се са искусном екипом. Имали смо неку лудачку енергију, а овај мали Вања је 'полудео', па убацивао све што је шутнуо. Можда смо могли да победимо и већом разликом", рекао је Мачван новинарима у свлачионици Партизана.

Црно-бели на половини прве фазе имају скор 1-4, али олакшавајућа околност је што Красњи октјабр и Хапоел нису много одмакли, па је четврто место достижно, посебно кад се има у виду распоред (три меча код куће, од тога два против директних конкурената и два у гостима).

"Верујем да имамо добре шансе и у Еврокупу и у АБА лиги. Осцилације у игри које нам се догађају су нормалне. Најважније је да смо вечерас победили".

Мачвану је ово тек друга комплетна утакмица за три недеље откако је потписао за црно-беле. На дебију против Банвита повредио је задњу ложу.

"Повреда је сада ОК, али не могу да будем задовољан својом формом. Нисам много тренирао претходних дана... Верујем да ће бити боље из меча у меч", завршио је српски репрезентативац у периоду 2009-2012.

Коментари / 0

Оставите коментар