Mačvan: Ono sinoć je ludačka energija!

Povratnik u Partizan doprineo je pobedi nad Asesoftom, uprkos manjku treninga zbog povrede, a morao je posebno da pohvali Vanju Marinkovića.

Košarka 13.11.2014 | 16:18
Mačvan: Ono sinoć je ludačka energija!

Kako je delovalo u subotu uveče, Milan Mačvan imao je minimalne šanse da zaigra u sledećoj utakmici, ali je posle ohrabrujućeg rezultata magnetne rezonance prihvatio dozu rizika i našao se u timu.

Nije svaki njegov potez bio sjajno osmišljen i izveden, ali u četvrtoj četvrtini je udružio snage sa 17-godišnjim Vanjom Marinkovićem i oni su uzastopnim trojkama preokrenuli rezultat na 64:60.

Partizan više nije dozvolio sebi da ispusti vođstvo i na kraju je zasluženo stigao do prve pobede na evropskoj sceni - 76:69.

"Izborili smo se sa iskusnom ekipom. Imali smo neku ludačku energiju, a ovaj mali Vanja je 'poludeo', pa ubacivao sve što je šutnuo. Možda smo mogli da pobedimo i većom razlikom", rekao je Mačvan novinarima u svlačionici Partizana.

Crno-beli na polovini prve faze imaju skor 1-4, ali olakšavajuća okolnost je što Krasnji oktjabr i Hapoel nisu mnogo odmakli, pa je četvrto mesto dostižno, posebno kad se ima u vidu raspored (tri meča kod kuće, od toga dva protiv direktnih konkurenata i dva u gostima).

"Verujem da imamo dobre šanse i u Evrokupu i u ABA ligi. Oscilacije u igri koje nam se događaju su normalne. Najvažnije je da smo večeras pobedili".

Mačvanu je ovo tek druga kompletna utakmica za tri nedelje otkako je potpisao za crno-bele. Na debiju protiv Banvita povredio je zadnju ložu.

"Povreda je sada OK, ali ne mogu da budem zadovoljan svojom formom. Nisam mnogo trenirao prethodnih dana... Verujem da će biti bolje iz meča u meč", završio je srpski reprezentativac u periodu 2009-2012.

Komentari / 0

Ostavite komentar