Срби бојкотују Брамерца

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је Срни да ће представници српских жртава сутра бојкотовати састанак у Сарајеву са главним хашким тужиоцем Сержом Брамерцом, јер је у два до три наврата прекршио дато обећање да ће се са њима састати у Бањалуци.

Република Српска 13.11.2014 | 12:54
Срби бојкотују Брамерца

"Нажалост, Брамерц је опет изиграо раније дато обећање да ће се састати са представницима Савеза логораша и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Бањалуци, због чега ми више не желимо са њим да се уопште састајемо", истакао је Дукић.

Он је рекао да ће састанку с Брамерцом, највјероватније, умјесто руководстава удружења српских жртава рата присуствовати неко од представника локалних општинских удружења.

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић потврдио је Срни да се неће састати са Брамерцом у Сарајеву.

"Нашим недоласком у Сарајево желимо да покажемо да протестујемо због тога што Брамерц избјегава да одржи састанак са представницима српских жртава рата у Бањалуци", нагласио је Митровић.

Он је подсјетио да је Организација раније затражила од Брамерца одговоре на питања у вези са сателитским снимцима на основу којих су пронађене масовне гробнице Бошњака, али ниједна српска.

Митровић је рекао да се друга питања за Брамерца односе на процесуирање ратних злочина почињених над Србима у БиХ.

 

Коментари / 0

Оставите коментар