Srbi bojkotuju Bramerca

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je Srni da će predstavnici srpskih žrtava sutra bojkotovati sastanak u Sarajevu sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom, jer je u dva do tri navrata prekršio dato obećanje da će se sa njima sastati u Banjaluci.

Republika Srpska 13.11.2014 | 12:54
Srbi bojkotuju Bramerca

"Nažalost, Bramerc je opet izigrao ranije dato obećanje da će se sastati sa predstavnicima Saveza logoraša i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Banjaluci, zbog čega mi više ne želimo sa njim da se uopšte sastajemo", istakao je Dukić.

On je rekao da će sastanku s Bramercom, najvjerovatnije, umjesto rukovodstava udruženja srpskih žrtava rata prisustvovati neko od predstavnika lokalnih opštinskih udruženja.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović potvrdio je Srni da se neće sastati sa Bramercom u Sarajevu.

"Našim nedolaskom u Sarajevo želimo da pokažemo da protestujemo zbog toga što Bramerc izbjegava da održi sastanak sa predstavnicima srpskih žrtava rata u Banjaluci", naglasio je Mitrović.

On je podsjetio da je Organizacija ranije zatražila od Bramerca odgovore na pitanja u vezi sa satelitskim snimcima na osnovu kojih su pronađene masovne grobnice Bošnjaka, ali nijedna srpska.

Mitrović je rekao da se druga pitanja za Bramerca odnose na procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar