У Њујорку сви желе да постану ђубретари!

Годишња плата радника градске чистоће у Њујорку достиже чак 70.000 долара, те се не треба чудити што многи прижељкују посао ђубретара, који у највећем граду Америке имају статус хероја.

Свијет 13.11.2014 | 09:45
У Њујорку сви желе да постану ђубретари!

Онај ко тражи да се запосли као ђубретар у Њујорку мора да се наоружа стрпљењем, јер се на ред чека и по неколико година.

Према подацима које је објавила санитарна служба Њујорка (ДСНY), само ове године је било 94.000 кандидата за 500 слободних места у градској чистоћи.

Јагма је велика јер су плате атрактивне. Почетник зарађује 34.000 долара годишње, а након само пет година тај износ се удвостручује.

Тако, иако се зна да ће бити изложени хладноћи, киши, прљавштини и сменама које трају и по 12 сати, кандидата је сваке године све више.

"За овај посао, образовање није битно. Све што вам је потребно, осим мишића и здравља, јесте возачка дозвола Ц категорије", објашњава представница ДСНY Белинда Магер.

Плате су добре с разлогом, наводи она: "Град функционише захваљујући њима. Када не би радили свој посао, град би био у ужасном стању. Не заборавите да су они напољу по сваком времену, и зими када су улице под снегом. Ови мушкарци и жене се с разлогом сматрају херојима Њујорка".

Џозеф Лернан се запослио прошле године, након осам година чекања.

"То је било као да сам добио на лутрији", каже овај 30-годишњи Њујорчанин који се сваког дана буди у четири ујутру.

"Када постанете ђубретар, сигурни сте да ћете увек имати посао. Ја сам желео сигурност, а уз овај посао сам то и добио", рекао је он.

"Истина је да треба чекати годинама, али зато после радиш најлепши посао у граду. Када сунце засија, не могу да пожелим бољи посао од овога", испричао је млади ђубретар.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар