Мишковићи вратили пасоше суду

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић, његов син Марко и власник Нибенс групе Мило Ђуршковић данас су вратили пасоше у судски депозит Специјалног суда у Београду.

Србија 12.11.2014 | 18:35
Мишковићи вратили пасоше суду

Они су своје путне исправе вратили у складу са налогом суда од 10. новембра, рекла је портпарол суда Бранислава Пузић.

Апелациони суд је у петак, 7. новембра, наложио да се поново одузму пашоси Мишковићима и Ђурашковићу и продужио им меру забране напуштања земље за три месеца, пошто је усвојио жалбу Тужиоца за организовани криминал.

Том одлуком је преиначио решење Специјаног суда у Београду, којим је 27. октобра председник судског већа у поступку против њих, судија Владимир Вучинић, укинуо меру забране напуштања боравишта и одузимања путне исправе пошто је сматрао да је јемство сматра довољна гаранција да ће се одазивати судским позивима.

Апелациони суд сматра да то није случај и да се нису промениле околности због којих им је првобитно та мера одређена.

Мирослав Мишковић положио је 12 милиона евра у готовини, као јемство да неће побећи из земље док траје судски поступак, док су Марко Мишковић и Мило Ђурашковић дали јемство у некретнинама у износу од 3,2 милиона евра и 3,7 милиона евра.

Против њих тројице и још осам осумњичених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Следеће суђење је заказано за 17. новембар, а до сада је више пута одлагано због двомесечног штрајка адвоката.

Коментари / 0

Оставите коментар