Именован нови директор ЗИБЛ - а

Војислав Тешановић сјео је у фотељу директора бањалучког Завода за изградњу.

Република Српска 12.11.2014 | 15:53
Именован нови директор ЗИБЛ - а

Тешановић је иначе власник бањалучког угостититељског објекта „Андерграунд“, а замијенио је премијеркиног мужа Александра Цвијановића, који је наводно због личних разлога поднио оставку на мјесто директора ЗИБЛ – а. Војислав Тешановић је дужност преузео у понедељак, на сједници Управног одбора, поручује за БН.

Према раније објављеним подацима, ЗИБЛ радницима дугује 730 хиљада марака, а добављачима 600 хиљада. Није плаћен ни дуг за ПДВ од 160 хиљада, чиме се дуг ЗИБЛ – а за 2013. годину пење на невјероватних два милиона марака. Стечајни поступак још није покренут, али би, како незванично сазнајемо, ускоро могао бити. Завод већ дуже вријеме не пролази на тендерима које расписује Градска управа, иако је Град власник 67% акција.

Према незваничним информацијама, сламка за коју се хватају у ЗИБЛ – у је наводно већ договорени кредит од 500 хиљада марака код једне од бањалучких банака. У том случају, зграда Управе ЗИБЛ-а би ишла под хипотеку.

Упркос уредно послатом допису на адресу градске управе, из града поручују да ништа није до њих, а да се за све информације обратимо ЗИБЛ – у. А како није до њих, нико не објашњава, јер је то њихово предузеће.

Тако нам нико није објаснио коме је у интересу да предузеће у власништву града пропада. Случајно или не, Завод у свом власништву има вриједне некретнине, земљиште, пословне објекте и станове.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сто му закона!

12.11.2014 14:56

Откуд ова вода 'одје, сто му закона! Ма нек иде све у ПМ. И треба! Давно је банду неко морао похапсити, Ал' није. Народ ћути и трпи. Умјесто да су давно изашли пред МУП! У свим градовима Реублике Српске. Пред МУП. И рећи им, Јесте ли ви полиција, или шта сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

запањен

12.11.2014 16:11

Власник ноцног клуба, 32 године, постављен да спасава такву институцију. Ма да. Постављен да стави зграду под хипотеку, како би је преко банке продали за багателу договореном купцу. Такву институцију унистити за нецији лицни интерес, немам ријеци. Јадна је ова Бања Лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

12.11.2014 16:41

Све су то СНСД-ови лоповлуци - вазно да су дали стан Цвијановицима, који немају везе са том фирмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

12.11.2014 18:56

Фино су ово написали, само је битна ставка прескоцена. Тесановиц је дипломирани економиста, цовјек који је са своје 32 год вец направио несто у свом зивоту. У својој кариери нема ни саобрацајног прекрсаја и заслузује мјесто на које је постављен. Јос једна битна ставка, није цлан нити једне партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

12.11.2014 23:18

РЕ ПАТРИОТА ВИ КАО ДА СТЕ СЕ НАЈЕЛИ ГЉИВА ЛУДАРА ИЛИ МИСЛИТЕ ДА ЗИВИТЕ У УРЕДЕНОЈ ЗЕМЉИ ПА ОВДЈЕ СЕ ЗА ПОСАО ЦИСТАЦИЦЕ ДАЈЕ ПЕТ ДО ДЕСЕТ ХИЉАДА А ОН У ЗАПАЗЕН КАО КАДАР Е БОЗЕ БОЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уграђивач

13.11.2014 08:03

Русима нешто није ваљао. Па га избацили из Нестро петрола, отказ му дали. А овима ваља. Да извуче фирму из дубиоза, или да не ради ништа, да прикрије отимачину, пљачку..., шта ли??!! О темпора о морес.

ОДГОВОРИТЕ