Imenovan novi direktor ZIBL - a

Vojislav Tešanović sjeo je u fotelju direktora banjalučkog Zavoda za izgradnju.

Republika Srpska 12.11.2014 | 15:53
Imenovan novi direktor ZIBL - a

Tešanović je inače vlasnik banjalučkog ugostititeljskog objekta „Andergraund“, a zamijenio je premijerkinog muža Aleksandra Cvijanovića, koji je navodno zbog ličnih razloga podnio ostavku na mjesto direktora ZIBL – a. Vojislav Tešanović je dužnost preuzeo u ponedeljak, na sjednici Upravnog odbora, poručuje za BN.

Prema ranije objavljenim podacima, ZIBL radnicima duguje 730 hiljada maraka, a dobavljačima 600 hiljada. Nije plaćen ni dug za PDV od 160 hiljada, čime se dug ZIBL – a za 2013. godinu penje na nevjerovatnih dva miliona maraka. Stečajni postupak još nije pokrenut, ali bi, kako nezvanično saznajemo, uskoro mogao biti. Zavod već duže vrijeme ne prolazi na tenderima koje raspisuje Gradska uprava, iako je Grad vlasnik 67% akcija.

Prema nezvaničnim informacijama, slamka za koju se hvataju u ZIBL – u je navodno već dogovoreni kredit od 500 hiljada maraka kod jedne od banjalučkih banaka. U tom slučaju, zgrada Uprave ZIBL-a bi išla pod hipoteku.

Uprkos uredno poslatom dopisu na adresu gradske uprave, iz grada poručuju da ništa nije do njih, a da se za sve informacije obratimo ZIBL – u. A kako nije do njih, niko ne objašnjava, jer je to njihovo preduzeće.

Tako nam niko nije objasnio kome je u interesu da preduzeće u vlasništvu grada propada. Slučajno ili ne, Zavod u svom vlasništvu ima vrijedne nekretnine, zemljište, poslovne objekte i stanove.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sto mu zakona!

12.11.2014 14:56

Otkud ova voda 'odje, sto mu zakona! Ma nek ide sve u PM. I treba! Davno je bandu neko morao pohapsiti, Al' nije. Narod ćuti i trpi. Umjesto da su davno izašli pred MUP! U svim gradovima Reublike Srpske. Pred MUP. I reći im, Jeste li vi policija, ili šta ste!

ODGOVORITE
Name

zapanjen

12.11.2014 16:11

Vlasnik nocnog kluba, 32 godine, postavljen da spasava takvu instituciju. Ma da. Postavljen da stavi zgradu pod hipoteku, kako bi je preko banke prodali za bagatelu dogovorenom kupcu. Takvu instituciju unistiti za neciji licni interes, nemam rijeci. Jadna je ova Banja Luka.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

12.11.2014 16:41

Sve su to SNSD-ovi lopovluci - vazno da su dali stan Cvijanovicima, koji nemaju veze sa tom firmom.

ODGOVORITE
Name

patriota

12.11.2014 18:56

Fino su ovo napisali, samo je bitna stavka preskocena. Tesanovic je diplomirani ekonomista, covjek koji je sa svoje 32 god vec napravio nesto u svom zivotu. U svojoj karieri nema ni saobracajnog prekrsaja i zasluzuje mjesto na koje je postavljen. Jos jedna bitna stavka, nije clan niti jedne partije.

ODGOVORITE
Name

bl

12.11.2014 23:18

RE PATRIOTA VI KAO DA STE SE NAJELI GLJIVA LUDARA ILI MISLITE DA ZIVITE U UREDENOJ ZEMLJI PA OVDJE SE ZA POSAO CISTACICE DAJE PET DO DESET HILJADA A ON U ZAPAZEN KAO KADAR E BOZE BOZE

ODGOVORITE
Name

Ugrađivač

13.11.2014 08:03

Rusima nešto nije valjao. Pa ga izbacili iz Nestro petrola, otkaz mu dali. A ovima valja. Da izvuče firmu iz dubioza, ili da ne radi ništa, da prikrije otimačinu, pljačku..., šta li??!! O tempora o mores.

ODGOVORITE