Запаљене џамија и синагога

Израелска полиција саопштила је данас да су у одвојеним нападима запаљена џамија на Западној обали и синагога на сјеверу Израела, али да није било жртава ни у једном инциденту.

Свијет 12.11.2014 | 09:52
Запаљене џамија и синагога

Палестински званичник Фараџ Насан рекао је да су непознати младићи ушли у џамију у селу Мгајр и запалили први спрат богомоље.

Према његовим ријечима, у селу је у протеклом периоду забиљежено више случајева вандализма, а прије двије године такође је запаљена џамија.

Он за ове инциденте окривљује Израелце из оближњих јеврејских насеља.

Израелски ултранационалисти истичу да су ови напади одговор на палестинско насиље или било који покушај израелске Владе да смањи ширења јеврејских насеља.

Полиција наводи да су у одвојеном инциденту непознати нападачи током ноћи бацили запаљиву бомбу у синагогу у насељу Шфарам, на сјеверу Израела. На синагоги је причињена мања материјална штета.

Тензије између Израелаца и Палестинаца су у протеклих неколико седмица у порасту поводом приступа једном од највећих светилишта у Јерусалиму, комплексу џамије Ал Акса и прилазу брду на којем су се некад налазили библијски храмови.

Извор: Агенције

 

Коментари / 0

Оставите коментар