Ово је Ван Галова мрачна страна!

Аутор Хуго Борст у биографији о тренеру Манчестер јунајтеда говорио о мање познатим детаљима из живота чувеног Холанђанина.

Фудбал 12.11.2014 | 19:45
Ово је Ван Галова мрачна страна!

Танка је линија између генија и лудака, а Луј ван Гал један је од оних који се не боји корачања по њој. Још и пре но што је сео на клупу Манчестер јунајтеда писали смо о егу који пробија плафон (што између осталог подразумева и повремено скидање гаћа у свлачионици како би играчи схватили ко је ко), али сада су на површину испливале и много мање симпатичне карактерне црте 63-годишњег стручњака.

Наиме, познати холандски новинар Хуго Борст је у новој биографији о Ван Галу открио да је времешни тренер умео да иде из крајности у крајност, али да је по правилу трепа – његова супруга Трус. Посебно када Луј "потегне коју". Алкохол му није пријао, а све црне мисли испољавао је баш према лепшој половини.
"Понашао се према њој како џентлмени не би требало да раде. Штавише, некада се понаша апсолутно срамно", навео је Борст појашањавајући да је Трус, са којом је Ван Гал у браку од 2008, неколико пута у друштву слушала о томе како ће он се развести од ње.

Додуше, умео је и да је "похвали".
"Имам дивну супругу… И секс је добар", рекао је Ван Гал у присуству супруге у једном интервјуу за немачку тлевизијску станицу.

Наравно и фудбалери су били "чашћавани". Бивши голман АЗ Алкмара Калид Сину присетио се како Ван Гал током ере у том клубу није желео да се рукује са играчима ако не победе. А знало је да буде и много горе.
"Редовно ме је малтретирао, али се посебно сећам да је једном толико викао на мене да му је протеза полетела у ваздух".

Али ни Ван Гал није сам ђаво. Иако су тренуци којима показује своју нежну страну заиста раритети. Тако је рецимо, баш у друштву супруге Трус, одмах отрчао у болницу када је сазнао да је један познати фудбалски судија из Холандије тешко болестан. Кажу да је пацијент толико уживао у ћаскању да је лекарско особље једноставно морало да зажмури на једно око и продужи време посете. Три дана касније судија је преминуо.

Вредан похвале је и Ван Галов гест добре воље према председнику АЗ Алкмара Дирку Шерингу, којем је, када је овај банкротирао, дао око 200.000 евра како би стао на ноге. Запослени каквог би сваки газда пожелео рекло би се.

А колико је гладан успеха можда и најбоље показује наизглед небитан детаљ из његове играчке каријере. Док је био полупрофесионалац у Спарти сваки дан је на тренинг и назад возио нестварних 290 километара! Последица – три тешка удеса.

Сујета га ипак можда и најбоље описује. Када је куповао вилу у Португалу бирао је кућу свега 100 метара удаљену од дома заклетог непријатеља Роналда Кумана. Као по старом српском сеоском обичају Ван Гал је купио већу, лепшу, скупљу. Куман је иначе сада тренер Саутемптона којем ће Манчестер јунајтед гостовати 8. децембра. Биће занимљиво.

Коментари / 0

Оставите коментар