Терза Лалатовићу: Нисам задовољан!

Први човек Црвене звезде похвалио младог стручњака на бодовном учинку, али поручио да екипа мора да делује офанзивније, лепршавије, храбрије, те да играчи немају победнички карактер.

Фудбал 12.11.2014 | 19:00
Терза Лалатовићу: Нисам задовољан!

Чукарички је поново уздрмао шампионске амбиције Црвене звезде покренувши на тај начин увек занимљиву расправо о одговорности шефа стручног штаба. Једни бране Ненада Лалатовића, убеђени да је млади стручњак из реновиране екипе, склепане током припремног периода, извукао више од максимума. Други пак тврде да форма Мијаиловића и другова има тенденцију константног пада, те да је Лалатовић, као први по командној одговорности, морао да им покаже пут ка тријумфу у судару са бројчано слабијим Брђанима.

Тренерска вртешка је једна од првих асоцијација на нову Звездину историју, али позиције Ненада Лалатовића су засад сигурне. Бар до зимске паузе. Тако се бар може наслутити из речи Звездана Терзића који је похвалио некадашњег штопера црвено-белих на бодовном учинку, али се није либио да каже како му се не свиђа начин на који тим игра...
„Не можемо да будемо задовољни када екипа не побеђује. Лично, задовољан сам бројем освојених бодова, али нисам задовољан начином на који тим игра. Звезда мора да буде офанзивнија, лепршавија, храбрија... Посебно ми смета што играчи немају карактер победника, немају самопоуздање, немају храброст. Ако си играч Црвене звезде, мораш да преузмеш одговорност према себи. Посебно када не иде, рекао је Звездан Терзић.

Док су новинари београдских редакција чекали испред канцеларије првог човека Црвене звезде, Звездан Терзић је имао састанак са суперталентованим нападачем Луком Јовићем. Испратио је га је уз загрљај и шаљиву констатацију:

„Реци овде пред њима (новинарима прим. аут.) шта си ми обећао? Јеси ли рекао да нећеш више ни коцкицу чоколаде да поједеш, обратио се 16- годишњем шпицу Терзић.

Очигледно на Маракани покушавају на све начине да помогну Јовићу да пронађе излаз из нападачке зоне сумрака.
„Сад сам му рекао: ’Лука, растерети се и играју слободно. Играш у највећем клубу на Балкану, играш у клубу који волиш... Уживај у животу и игри. Наравно, ради оно што се од тебе очекује као од професионалца. Води рачуна о тренингу, исхрани, животу... Мораш да знаш неке ствари као професионалац. Али уживај, Бог ти дао таленат, дао ти да носиш деветку Црвене звезде са 16,5 година.’ Треба га опустити, не треба му наметати терет, има ко ће у Црвеној звезди да даје голове и да носи резултат.

Можда осећа кривицу јер није постигао голове против Партизана?
„Треба да жели победу, да има такав менталитет, али нико у клубу му није замерио због тога. Рекао сам му промаши још десет шанси слободно. Ако те неко буде питао само реци: ’Терза ми дозволио.’ Не тражим од њега да искористи свих десет шанси, промаше и Роналдо и Меси. Од њега само тражим да тренира како треба, да спава колико треба, да се храни како треба. Голови ће доћи као последица свега тога“, јасан је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар