Terza Lalatoviću: Nisam zadovoljan!

Prvi čovek Crvene zvezde pohvalio mladog stručnjaka na bodovnom učinku, ali poručio da ekipa mora da deluje ofanzivnije, lepršavije, hrabrije, te da igrači nemaju pobednički karakter.

Fudbal 12.11.2014 | 19:00
Terza Lalatoviću: Nisam zadovoljan!

Čukarički je ponovo uzdrmao šampionske ambicije Crvene zvezde pokrenuvši na taj način uvek zanimljivu raspravo o odgovornosti šefa stručnog štaba. Jedni brane Nenada Lalatovića, ubeđeni da je mladi stručnjak iz renovirane ekipe, sklepane tokom pripremnog perioda, izvukao više od maksimuma. Drugi pak tvrde da forma Mijailovića i drugova ima tendenciju konstantnog pada, te da je Lalatović, kao prvi po komandnoj odgovornosti, morao da im pokaže put ka trijumfu u sudaru sa brojčano slabijim Brđanima.

Trenerska vrteška je jedna od prvih asocijacija na novu Zvezdinu istoriju, ali pozicije Nenada Lalatovića su zasad sigurne. Bar do zimske pauze. Tako se bar može naslutiti iz reči Zvezdana Terzića koji je pohvalio nekadašnjeg štopera crveno-belih na bodovnom učinku, ali se nije libio da kaže kako mu se ne sviđa način na koji tim igra...
„Ne možemo da budemo zadovoljni kada ekipa ne pobeđuje. Lično, zadovoljan sam brojem osvojenih bodova, ali nisam zadovoljan načinom na koji tim igra. Zvezda mora da bude ofanzivnija, lepršavija, hrabrija... Posebno mi smeta što igrači nemaju karakter pobednika, nemaju samopouzdanje, nemaju hrabrost. Ako si igrač Crvene zvezde, moraš da preuzmeš odgovornost prema sebi. Posebno kada ne ide, rekao je Zvezdan Terzić.

Dok su novinari beogradskih redakcija čekali ispred kancelarije prvog čoveka Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je imao sastanak sa supertalentovanim napadačem Lukom Jovićem. Ispratio je ga je uz zagrljaj i šaljivu konstataciju:

„Reci ovde pred njima (novinarima prim. aut.) šta si mi obećao? Jesi li rekao da nećeš više ni kockicu čokolade da pojedeš, obratio se 16- godišnjem špicu Terzić.

Očigledno na Marakani pokušavaju na sve načine da pomognu Joviću da pronađe izlaz iz napadačke zone sumraka.
„Sad sam mu rekao: ’Luka, rastereti se i igraju slobodno. Igraš u najvećem klubu na Balkanu, igraš u klubu koji voliš... Uživaj u životu i igri. Naravno, radi ono što se od tebe očekuje kao od profesionalca. Vodi računa o treningu, ishrani, životu... Moraš da znaš neke stvari kao profesionalac. Ali uživaj, Bog ti dao talenat, dao ti da nosiš devetku Crvene zvezde sa 16,5 godina.’ Treba ga opustiti, ne treba mu nametati teret, ima ko će u Crvenoj zvezdi da daje golove i da nosi rezultat.

Možda oseća krivicu jer nije postigao golove protiv Partizana?
„Treba da želi pobedu, da ima takav mentalitet, ali niko u klubu mu nije zamerio zbog toga. Rekao sam mu promaši još deset šansi slobodno. Ako te neko bude pitao samo reci: ’Terza mi dozvolio.’ Ne tražim od njega da iskoristi svih deset šansi, promaše i Ronaldo i Mesi. Od njega samo tražim da trenira kako treba, da spava koliko treba, da se hrani kako treba. Golovi će doći kao posledica svega toga“, jasan je Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar