Митровића сад жели и Атлетико!

После Бенфике још један шампион јури српског голгетера који немилосрдно тресе мреже у дресу Андерлехта.

Фудбал 12.11.2014 | 18:15
Митровића сад жели и Атлетико!

Иако га бије глас да је проблематичан, нападач Андерлехта Александар Митровић добрим партијама ове сезоне натерао је Управе многих европских клубова да упишу његово име у своје тефтере уочи зимског прелазног рока. Последњи који је стао у ред да се распита за његово здравље је првак Шпаније Атлетико из Мадрида.

Како преноси угледни мадридски лист Ас, челници Атлетика желе да појачају напад свог тима који ове сезоне баш и не бриљира. Током лета клуб су напустили Дијего Коста и Давид Виља, а дошли су Марио Манџукић, Раул Хименез и Анхел Кореа.

Новајлије, међутим, нису у потпуности оправдале очекивање, Атлетико је на 11 мечева у Примери дао 20 голова и Митровић би могао да буде део решења проблема слабе ефикасности.

А ево и зашто: Митровић у досадашњем току сезоне сам има бољи учинак као сви нападачи Атлетика заједно у Примери (укупно осам погодака) - дакле, 11 погодака на 20 утакмица у свим такмичењима и тренутно игра у доброј форми.

Прошле сезоне био је најзаслужнији за титулу првака Белгије коју је освојио Андерлехт, а прошле недеље је у Лиги шампиона дао гол Арсеналу за реми у Лондону (3:3).

Добре партије репрезентативца нису промакле ни челницима лисабонске Бенфике, а гол на Емирејтсу поново је упалио „аларм” и код управе Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар