Mitrovića sad želi i Atletiko!

Posle Benfike još jedan šampion juri srpskog golgetera koji nemilosrdno trese mreže u dresu Anderlehta.

Fudbal 12.11.2014 | 18:15
Mitrovića sad želi i Atletiko!

Iako ga bije glas da je problematičan, napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović dobrim partijama ove sezone naterao je Uprave mnogih evropskih klubova da upišu njegovo ime u svoje teftere uoči zimskog prelaznog roka. Poslednji koji je stao u red da se raspita za njegovo zdravlje je prvak Španije Atletiko iz Madrida.

Kako prenosi ugledni madridski list As, čelnici Atletika žele da pojačaju napad svog tima koji ove sezone baš i ne briljira. Tokom leta klub su napustili Dijego Kosta i David Vilja, a došli su Mario Mandžukić, Raul Himenez i Anhel Korea.

Novajlije, međutim, nisu u potpunosti opravdale očekivanje, Atletiko je na 11 mečeva u Primeri dao 20 golova i Mitrović bi mogao da bude deo rešenja problema slabe efikasnosti.

A evo i zašto: Mitrović u dosadašnjem toku sezone sam ima bolji učinak kao svi napadači Atletika zajedno u Primeri (ukupno osam pogodaka) - dakle, 11 pogodaka na 20 utakmica u svim takmičenjima i trenutno igra u dobroj formi.

Prošle sezone bio je najzaslužniji za titulu prvaka Belgije koju je osvojio Anderleht, a prošle nedelje je u Ligi šampiona dao gol Arsenalu za remi u Londonu (3:3).

Dobre partije reprezentativca nisu promakle ni čelnicima lisabonske Benfike, a gol na Emirejtsu ponovo je upalio „alarm” i kod uprave Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar