Због Србина евакуација у Дортмунду

Прије неколико дана ватрогасци из дортумундске ватрогасне бригаде добили су позив у избјеглички центар, јер један од избјеглица, поријеклом из Србије, посједује, ни мање ни више, него хемијско наоружање. Дошавши на лице мјеста ватрогасци у заштитним одијелима одмах су евакуисали центар.

Свијет 11.11.2014 | 21:54
Због Србина евакуација у Дортмунду

До проблема је дошло након што је избјеглица из Србије са собом имао флашу, а чију је намјену преводилац погрешно превео као "хемијско наоружање".

Атанасос Танос, вођа Ватрогасне јединице, кажу да се одавно нису сусрели са сличним позивом, јер не памте када су имали интервенцију у вези с хемијским наоружањем. На терен је изашло чак 48 ватрогасаца, који су евакуисали цијели избјеглички центар.

"Евакуисали смо све које смо нашли у близини главне канцеларије центра за избјеглице", каже Танос и додаје:

"На крају се испоставило да је преводилац направио грешку у вези са садржајем спорне флаше. Након што смо анализирали садржај, схватили смо да је унутра нешто попут мелема од меда", рекао је Танос кроз смијех.

А, све се десило када је избјеглица из Србије дошао у главну канцеларију центра, гдје је желио да преда захтјев за азил. Међутим, како није говорио њемачки, из канцеларије су позвали преводиоца.

Наводно је преводиоцу рекао да са собом носи "хемијско наоружање", или је бар тако преводилац схватио. На крају се испоставило да је носи љековити напитак, за који је објашњавао да штити чак и од хемијског напада.

Главна канцеларија и њени службеници били су евакуисани више од сат времана. Када су се вратили на своја радња мјеста нико није желио да коментарише догађај, јер се испоставило да су дигли узбуну због баналне ствари.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дује

11.11.2014 22:37

Тако нам је увијек док ми свијету објаснимо да смо племенит народ .... продје вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

12.11.2014 04:00

Чуди ме да нам после овог нису увели визе!

ОДГОВОРИТЕ