Zbog Srbina evakuacija u Dortmundu

Prije nekoliko dana vatrogasci iz dortumundske vatrogasne brigade dobili su poziv u izbjeglički centar, jer jedan od izbjeglica, porijeklom iz Srbije, posjeduje, ni manje ni više, nego hemijsko naoružanje. Došavši na lice mjesta vatrogasci u zaštitnim odijelima odmah su evakuisali centar.

Svijet 11.11.2014 | 21:54
Zbog Srbina evakuacija u Dortmundu

Do problema je došlo nakon što je izbjeglica iz Srbije sa sobom imao flašu, a čiju je namjenu prevodilac pogrešno preveo kao "hemijsko naoružanje".

Atanasos Tanos, vođa Vatrogasne jedinice, kažu da se odavno nisu susreli sa sličnim pozivom, jer ne pamte kada su imali intervenciju u vezi s hemijskim naoružanjem. Na teren je izašlo čak 48 vatrogasaca, koji su evakuisali cijeli izbjeglički centar.

"Evakuisali smo sve koje smo našli u blizini glavne kancelarije centra za izbjeglice", kaže Tanos i dodaje:

"Na kraju se ispostavilo da je prevodilac napravio grešku u vezi sa sadržajem sporne flaše. Nakon što smo analizirali sadržaj, shvatili smo da je unutra nešto poput melema od meda", rekao je Tanos kroz smijeh.

A, sve se desilo kada je izbjeglica iz Srbije došao u glavnu kancelariju centra, gdje je želio da preda zahtjev za azil. Međutim, kako nije govorio njemački, iz kancelarije su pozvali prevodioca.

Navodno je prevodiocu rekao da sa sobom nosi "hemijsko naoružanje", ili je bar tako prevodilac shvatio. Na kraju se ispostavilo da je nosi ljekoviti napitak, za koji je objašnjavao da štiti čak i od hemijskog napada.

Glavna kancelarija i njeni službenici bili su evakuisani više od sat vremana. Kada su se vratili na svoja radnja mjesta niko nije želio da komentariše događaj, jer se ispostavilo da su digli uzbunu zbog banalne stvari.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

duje

11.11.2014 22:37

Tako nam je uvijek dok mi svijetu objasnimo da smo plemenit narod .... prodje vrijeme...

ODGOVORITE
Name

Vuk

12.11.2014 04:00

Čudi me da nam posle ovog nisu uveli vize!

ODGOVORITE