Мојес на клупи Сосиједада!

Званично, бивши менаџер Манчестер јунајтеда и Евертона, опробаће се у шпанској авантури, где ће имати задатак да сачува посрнули Реал Сосиједад испадања из Примере.

Фудбал 11.11.2014 | 16:00
Мојес на клупи Сосиједада!

После кишних, тмурних и депресивних Ливерпула и Манчестера, Дејвид Мојес одлази у један од најлепших градова Европе, на обали Атлантика.

Бивши менаџер Евертона и Манчестер јунајтеда коначно је прихватио позив шпанског Реал Сосиједада да покуша да спасе тај клуб испадања из Примере, после сезоне 2013/14 у којој је клуб из Сан Себастијана играо Лигу шампиона и завршио сезону на седмом месту.

Ове године, клуб са "Аноете" забележио је само две победе у 11 кола и то, веровали или не, против шампиона Европе Реал Мадрида (4:2) и првака Шпаније Атлетико Мадрида (2:1). До девет бодова, с којима је тик изнад зоне испадања, стигао је још захваљујући три утакмице завршене нерешеним резултатом.

Шкот, од отказа који је добио на "Олд трафорду" прошлог пролећа, није имао ангажман, а са баскијским клубом потписао је уговор до 30. јуна 2016. године.

У Манчестеру, имао је потписан уговор на шест година, али се задржао само десет месеци и био је смењен у тренутку када је имао 23 бода мање од, тада, лидера Ливерпула.

Питање је да ли ће Мојес, као и у Јунајтеду, разбуцати стручни штаб, где је до његовог доласка ствари водио асистент Асијер Сантана, предводник екипе у победи над Атлетико Мадридом прошлог викенда. Сантана је кратко био шеф, после одласка Хагове Арасатеа, тренера који је приредио клубу само једну победу у првих десет кола, уз елиминацију у квалификацијама за Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар