Mojes na klupi Sosijedada!

Zvanično, bivši menadžer Mančester junajteda i Evertona, oprobaće se u španskoj avanturi, gde će imati zadatak da sačuva posrnuli Real Sosijedad ispadanja iz Primere.

Fudbal 11.11.2014 | 16:00
Mojes na klupi Sosijedada!

Posle kišnih, tmurnih i depresivnih Liverpula i Mančestera, Dejvid Mojes odlazi u jedan od najlepših gradova Evrope, na obali Atlantika.

Bivši menadžer Evertona i Mančester junajteda konačno je prihvatio poziv španskog Real Sosijedada da pokuša da spase taj klub ispadanja iz Primere, posle sezone 2013/14 u kojoj je klub iz San Sebastijana igrao Ligu šampiona i završio sezonu na sedmom mestu.

Ove godine, klub sa "Anoete" zabeležio je samo dve pobede u 11 kola i to, verovali ili ne, protiv šampiona Evrope Real Madrida (4:2) i prvaka Španije Atletiko Madrida (2:1). Do devet bodova, s kojima je tik iznad zone ispadanja, stigao je još zahvaljujući tri utakmice završene nerešenim rezultatom.

Škot, od otkaza koji je dobio na "Old trafordu" prošlog proleća, nije imao angažman, a sa baskijskim klubom potpisao je ugovor do 30. juna 2016. godine.

U Mančesteru, imao je potpisan ugovor na šest godina, ali se zadržao samo deset meseci i bio je smenjen u trenutku kada je imao 23 boda manje od, tada, lidera Liverpula.

Pitanje je da li će Mojes, kao i u Junajtedu, razbucati stručni štab, gde je do njegovog dolaska stvari vodio asistent Asijer Santana, predvodnik ekipe u pobedi nad Atletiko Madridom prošlog vikenda. Santana je kratko bio šef, posle odlaska Hagove Arasatea, trenera koji je priredio klubu samo jednu pobedu u prvih deset kola, uz eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar