Фалкаова повреда - јесте или није?!

Поједини енглески листови и портали објавили су да је тешка повреда Колумбијца оставила већи траг него што се мислило. Потом се он лично огласио на Тwиттеру...

Фудбал 11.11.2014 | 15:15
Фалкаова повреда - јесте или није?!

Фудбалска 2014. година остаће упамћена по много значајних ствари, а једна од њих је свакако и тешка повреда Радамела Фалкаа (28), која је и те како закомпликовала даљу каријеру једном од најбољих нападача на свету.

Дефинитивно је и угрозила њен наставак.

Колумбијски нападач пао је крајем јануара на траву, у Куп утакмици против нижеразредног Монса, добивши ударац који му је савио колено "на споља". Вишемесечни опоравак није могао да тече брже него што је било планирано, па је морао и да пропусти Мундијал. Навијачи у његовој земљи су се надали, молили се, али узалуд.

На терен се вратио тек 10. августа, а последњег дана летњег прелазног рока напустио је Монако и прешао у Манчестер јунајтед. Превентивно, клуб са Олд Трафорда формулисао је тај прелазак као позајмицу до краја сезоне, да би се, између осталог, лекари "ђавола" у међувремену уверили у стање опорављеног колена.

За нови клуб одиграо је пет утакмица, постигао један гол и два пута асистирао. Сваки његов наступ праћен је зебњом навијача да ли ће бити ОК на терену, иако су из клуба стизали позитивни наговештаји. Штавише, специјализовани фудбалски портал Гоал.цом незванично је сазнао и да је менаџер Луј Ван Гал одлучио да откупи његов уговор за чак 44 милиона фунти.

Ипак, у понедељак је једна од вести дана у остврским медијима било и сазнање појединих новинара да Фалкао после сваке утакмице мора да ставља лед, да му колено не би отицало. Та тврдња аргументована је и фотографијом, коју је фудбалер "окачио" на свом Инстаграм профилу почетком октобра, на којој седи са саиграчима, са пешкиром пребаченим преко ногу.

"Радамел Фалкао негује своје колено облогама са ледом после сваке утакмице или тренинга, да не би погоршао његово стање после повреде која га је удаљила са Светског првенства у Бразилу. Вест о томе додатно ствара забринутост у вези са његовим здрављем и спремом", пише "Индипендент" и други листови.

Исти медиј објашњава да није само Колумбијчево колено у центру пажње.
"Постоји и несигурност око тога како се Фалкао уклапа у Ван Галов систем, који константно мења. Холандски менаџер је прошле недеље рекао да Колумбијац мора да се бори за своје место у тиму, чак и када је потпуно спреман", објашњено је.

Колумбијац је на писања новинара реаговао у понедељак поподне, објавом на свом Тwиттер налогу:

"Једна будала спекллише. Неколико осталих, необјективних, одговоре на то и милиони поверују. Катастрофално је шта неколико будала може да уради", поручио је Фалкао.

Коментари / 0

Оставите коментар