Falkaova povreda - jeste ili nije?!

Pojedini engleski listovi i portali objavili su da je teška povreda Kolumbijca ostavila veći trag nego što se mislilo. Potom se on lično oglasio na Twitteru...

Fudbal 11.11.2014 | 15:15
Falkaova povreda - jeste ili nije?!

Fudbalska 2014. godina ostaće upamćena po mnogo značajnih stvari, a jedna od njih je svakako i teška povreda Radamela Falkaa (28), koja je i te kako zakomplikovala dalju karijeru jednom od najboljih napadača na svetu.

Definitivno je i ugrozila njen nastavak.

Kolumbijski napadač pao je krajem januara na travu, u Kup utakmici protiv nižerazrednog Monsa, dobivši udarac koji mu je savio koleno "na spolja". Višemesečni oporavak nije mogao da teče brže nego što je bilo planirano, pa je morao i da propusti Mundijal. Navijači u njegovoj zemlji su se nadali, molili se, ali uzalud.

Na teren se vratio tek 10. avgusta, a poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka napustio je Monako i prešao u Mančester junajted. Preventivno, klub sa Old Traforda formulisao je taj prelazak kao pozajmicu do kraja sezone, da bi se, između ostalog, lekari "đavola" u međuvremenu uverili u stanje oporavljenog kolena.

Za novi klub odigrao je pet utakmica, postigao jedan gol i dva puta asistirao. Svaki njegov nastup praćen je zebnjom navijača da li će biti OK na terenu, iako su iz kluba stizali pozitivni nagoveštaji. Štaviše, specijalizovani fudbalski portal Goal.com nezvanično je saznao i da je menadžer Luj Van Gal odlučio da otkupi njegov ugovor za čak 44 miliona funti.

Ipak, u ponedeljak je jedna od vesti dana u ostvrskim medijima bilo i saznanje pojedinih novinara da Falkao posle svake utakmice mora da stavlja led, da mu koleno ne bi oticalo. Ta tvrdnja argumentovana je i fotografijom, koju je fudbaler "okačio" na svom Instagram profilu početkom oktobra, na kojoj sedi sa saigračima, sa peškirom prebačenim preko nogu.

"Radamel Falkao neguje svoje koleno oblogama sa ledom posle svake utakmice ili treninga, da ne bi pogoršao njegovo stanje posle povrede koja ga je udaljila sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Vest o tome dodatno stvara zabrinutost u vezi sa njegovim zdravljem i spremom", piše "Indipendent" i drugi listovi.

Isti medij objašnjava da nije samo Kolumbijčevo koleno u centru pažnje.
"Postoji i nesigurnost oko toga kako se Falkao uklapa u Van Galov sistem, koji konstantno menja. Holandski menadžer je prošle nedelje rekao da Kolumbijac mora da se bori za svoje mesto u timu, čak i kada je potpuno spreman", objašnjeno je.

Kolumbijac je na pisanja novinara reagovao u ponedeljak popodne, objavom na svom Twitter nalogu:

"Jedna budala speklliše. Nekoliko ostalih, neobjektivnih, odgovore na to i milioni poveruju. Katastrofalno je šta nekoliko budala može da uradi", poručio je Falkao.

Komentari / 0

Ostavite komentar