Космајцу притвор до 30 дана

Драгославу Космајцу вечерас је одређен притвор до 30 дана, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Србија 10.11.2014 | 20:39
Космајцу притвор до 30 дана

Стефановић је рекао да је притвор одређен и још двојици Космајчевих саучесника из Београда.

Он је за РТС изјавио да не може да говори о свим детаљима истраге, али је навео да су Тужилаштву предати предмети који се односе на утаје пореза, преваре, злоупотребе службеног лица и фалсификовање исправа.

"Концентрисали смо се на оно што је потпуно доказиво", рекао је Стефановић.

Он је појаснио да ће то омогућити да се открију начини на који је имовина стечена, додајући да је четворомјесеча истрага показала да је постојала шира подршка Космајцу и да не би искључио људе из државних структура, који су омогућили да се све то одвија.

"Очигледно је да ће истрага морати да се прошири у том смислу", истакао је Стефановић.

Космајац, који је означен као највећи нарко-дилер у Србији, ухапшен је јуче заједно са још седам особа осумњичених за саучесништво.

Одговарајући на питање у вези са утакмицом на којој је убачен дрон са заставом такозване "Велике Албаније", Стефановић је рекао да је истрага показала да је то била испланирана акција и да је један Албанац из Италије увезао дрон у Србију.

"Тај дрон је унет по налогу, односно инспирисан албанским властима, а све је било добро планирано. То је урађено свесно са намером да се понизи Србија", рекао је Стефановић и изразио увјерење да ће истрага показати да се такве акције увијек окрену против онога ко је испланирао ту активност.

Он је рекао да је био изненађен недипломатским тоном и бруталном провокацијом коју је Србија добила од премијера Албаније Едија Раме.

Стефановић је оцијенио да је српски премијер Александар Вучић одговорио државнички и у интересу грађана Србије, те да је то била права мјера да се покаже да Србија поштује своје госте, али и интересе свог народа и државе.

 

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар