Расвјетљено убиство старице у Мокром

Припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево ухапсили су лице које је у петак у насељу Мокро код Пала извршило убиство старице Рајке Југовић.

Република Српска 10.11.2014 | 19:32
Расвјетљено убиство старице у Мокром

Уз помоћ полицијских службеника Херцеговачко-неретванског кантона, на подручју Неума слободе је лишен двадесетдвогодишњи Немања Ђокић, настањен у мјесту Сумбуловац, у општини Пале, осумњичен за кривично дјело тешко убиство 69-годишње Рајке Југовић.

Ухапшен је и двадесетшестогодишњи Гаврило Веселиновић, из Љубогоште код Пала, осумњичен да је 7. новембра помогао Ђокићу.

Осумњичени Немања Ђокић, заједно са саучесником Гаврилом Веселиновићем, упао је 7. новембра ове године у кућу Рајке Југовић, са намјером да отуђи новац, али је усљед непредвиђених околности Ђокић несретну жену задавио.

"На основу свих чињеница које смо утврдили, ово кривично дјело је прије свега било планирано као кривично дјело тешка крађа, али је током тог чина један од осумњичених извршио кривично дјело тешко убиство. Мотив је био противправна имовинска корист, али је дошло до развоја ситуације гдје је један од осумњичених починио убиство", каже начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Раденко Васиљевић.

Како сазнајемо, и поред преметачине, осумњичени Ђокић и Веселиновић нису нашли 3000 конвертибилних марака,које је несретна Рајка стекла продајом оваца. Тај новац пронађен је сакривен испод душека на кревету гдје је Рајка Југовић пронађена мртва, а убица је из њене куће отуђио само 24 КМ.

Припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево раде и на расвјетљавању мотива јучерашње туче и пуцњаве испред угоститељског објекта Бакус у Источном Новом Сарајеву.

"Мотив овог сукоба није међунационална мржња и нетрпељивост. Ради се о класичној тучи који се дешава у угоститељским објектима", напомиње Васиљевић.

У вези са овим случајем испитано је више свједока и осумњичених лица, осим осумњичених Бењамина Мујагића и Сенаида Мујића који још увијек нису испитани јер се и даље налазе у болници Кошево са тешком тјелесним повредама опасним по живот.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сваста

10.11.2014 20:10

Полицији свака цаст на ефикасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе,

10.11.2014 22:32

Ај кад убију за 3 милиона муза. Ал бабу за 3000 км. Ево на ста смо пали :(

ОДГОВОРИТЕ