Rasvjetljeno ubistvo starice u Mokrom

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo uhapsili su lice koje je u petak u naselju Mokro kod Pala izvršilo ubistvo starice Rajke Jugović.

Republika Srpska 10.11.2014 | 19:32
Rasvjetljeno ubistvo starice u Mokrom

Uz pomoć policijskih službenika Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području Neuma slobode je lišen dvadesetdvogodišnji Nemanja Đokić, nastanjen u mjestu Sumbulovac, u opštini Pale, osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo 69-godišnje Rajke Jugović.

Uhapšen je i dvadesetšestogodišnji Gavrilo Veselinović, iz Ljubogošte kod Pala, osumnjičen da je 7. novembra pomogao Đokiću.

Osumnjičeni Nemanja Đokić, zajedno sa saučesnikom Gavrilom Veselinovićem, upao je 7. novembra ove godine u kuću Rajke Jugović, sa namjerom da otuđi novac, ali je usljed nepredviđenih okolnosti Đokić nesretnu ženu zadavio.

"Na osnovu svih činjenica koje smo utvrdili, ovo krivično djelo je prije svega bilo planirano kao krivično djelo teška krađa, ali je tokom tog čina jedan od osumnjičenih izvršio krivično djelo teško ubistvo. Motiv je bio protivpravna imovinska korist, ali je došlo do razvoja situacije gdje je jedan od osumnjičenih počinio ubistvo", kaže načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević.

Kako saznajemo, i pored premetačine, osumnjičeni Đokić i Veselinović nisu našli 3000 konvertibilnih maraka,koje je nesretna Rajka stekla prodajom ovaca. Taj novac pronađen je sakriven ispod dušeka na krevetu gdje je Rajka Jugović pronađena mrtva, a ubica je iz njene kuće otuđio samo 24 KM.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rade i na rasvjetljavanju motiva jučerašnje tuče i pucnjave ispred ugostiteljskog objekta Bakus u Istočnom Novom Sarajevu.

"Motiv ovog sukoba nije međunacionalna mržnja i netrpeljivost. Radi se o klasičnoj tuči koji se dešava u ugostiteljskim objektima", napominje Vasiljević.

U vezi sa ovim slučajem ispitano je više svjedoka i osumnjičenih lica, osim osumnjičenih Benjamina Mujagića i Senaida Mujića koji još uvijek nisu ispitani jer se i dalje nalaze u bolnici Koševo sa teškom tjelesnim povredama opasnim po život.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

svasta

10.11.2014 20:10

Policiji svaka cast na efikasnosti.

ODGOVORITE
Name

O boze,

10.11.2014 22:32

Aj kad ubiju za 3 miliona muza. Al babu za 3000 km. Evo na sta smo pali :(

ODGOVORITE