Пао договор: Алонсо у Мекларену!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо постигао је договор око преласка у Мекларен, који ће бити потврђен пред Велику награду Абу Дабија.

Остали спортови 10.11.2014 | 22:20
Пао договор: Алонсо у Мекларену!

Извори у британском тиму потврдили су да се Алонсо договорио са Меклареном, али да ће званична потврда уследити када се буде знало ко ће му наредне сезоне бити тимски колега.

У Мекларену се двоуме да ли ће задржати Џенсона Батона и Кевина Магнусена, али је само питање времена када ће та одлука бити објављена.

Алонсо ће се тако вратити у тим чије боје је већ бранио 2007. године. Иако је тада потписао трогодишњи уговор, већ после једне сезоне напустио је Мекларен због већ познате ситуације када тим није желео да му да апсолутну подршку науштрб Луиса Хамилтона који је тада био дебитант. Те сезоне и Алонсо и Хамилтон су остали без титуле за само један бод, а освојио ју је Кими Раиконен у Ферарију.

Последњих дана спекулисало се да би Алонсо са Меклареном могао да потпише највећи уговор у историји Формули 1. Његов повратак у британски тим био је известан већ неко време, откад је било познато да ће напустити Ферари после пет година. Иако је више пута истицао да ће у италијанском тиму завршити каријеру, неконкурентност у последње две сезоне у односу на ривале га је натерала да преиспита ту одлуку.

Велика награда Абу Дабија, којом се завршава овогодишњи шампионат Формуле 1, вози се 23. новембра и тада би требало да буде познато ко ће возити Мекларенове болиде са Хондиним моторима. У Мекларену још нису донели коначну одлуку по питању другог возача због сличних резултата које су Батон и Магнусен имали ове сезоне.

Иако је Магнусен импресионирао својим резултатима у дебитантској сезони, Батонова предност је искуство, које би било од велике помоћи у развоју Хондиних мотора. Медији наводе да би Алонсо више желео Батона уз себе зато што би могао више да му помогне по питању адаптације. Међутим, новац би могао да има пресудну улогу, а Магнусен је без сумње јефтинија опција.

Батон је у недељу на Великој награди Бразила показао да заслужује да остане у Формули 1, четвртим местом, иза двојца Мерцедеса и Фелипеа Масе у Вилијамсу. Како преносе енглески медији, за ову недељу заказан је састанак у Вокингу на којем ће бити одлучено да ли ће тим задржати Батона или Магнусена за 2015.

Потврда Алонсових планова за наредну годину требало би коначно да доведе и до званичне потврде да ће га у Ферарију заменити Себастијан Фетел. Као део договора о раскиду уговора са Шпанцем две године раније, Ферари је пристао да неће објавити своју возачку поставу за 2015. године док Алонсова будућност не буде јасна. Међутим, одлуком Ред Була да јавно објави у Јапану да Фетел одлази његов прелазак је постао јавна тајна.

Коментари / 0

Оставите коментар