Прокријумчарили 85 килограма марихуане

Група од 13 лица, коју је ухапсила ријечка полиција, осумњичена је да је из БиХ у Хрватску прокријумчарила и препродала најмање 85 килограма марихуане, чија се вриједност на нарко-тржишту процјењује на око 120.000 евра.

Регион 09.11.2014 | 11:59
Прокријумчарили 85 килограма марихуане

За деветоро осумњичених синоћ је Жупанијски суд у Ријеци одредио притвор, а четири лица су пуштена да се бране са слободе, наводе хрватски медији позивајући се на незванична сазнања.

Ову групу ухапсила је ријечка полиција, а хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ наводи да се против њих води истрага.

На терет им је стављено да су починили злочиначко удруживање, трговали дрогом и помагали у неовлаштеној производњи и промету дрогама.

Првоосумњиченом је на терет стављено да је од краја маја до 7. новембра у Пули, Ријеци, Загребу, Сплиту и другим мјестима на подручју Хрватске, те на подручју БиХ у злочиначко удружење повезао остале осумњичене због сталне набавке већих количина марихуане, њеног кријумчарења и даље препродаје у Хрватској.

Дрогу је у БиХ у више наврата набављао организатор групе, а остали осумњичени су је преузимали, складиштили, кријумчарили и препродавали у Хрватској, наводе у УСКОК-у.

Коментари / 0

Оставите коментар