Не бацајте паре на препарате

С обзиром на то да је кожа наш највећи орган, како бисмо се осећали лепо, потребно је да о њој водимо рачуна

Мода и љепота 09.11.2014 | 06:43
Не бацајте паре на препарате

За леп и здрав изглед подједнако је битно шта уносите у свој организам путем хране, као и оно шта стављате на своју кожу. С обзиром на то да је кожа наш највећи орган, како бисмо се осећали лепо, потребно је да о њој водимо рачуна.

Запамтите: здрав сјај долази пре свега изнутра, и то преко хране која хидрира кожу. Краставац, целер, кељ, авокадо, спанаћ, ораси и кокос су ваши навећи савезници, преноси миндбодyгреен.цом.

Неке од поменутих намирница могу да се користе и као бјути производи.

Кокосово уље
Као што кокосово уље можете да додате у свој омиљени смути, подједанко га можете користити и у бјути сврхе. Оно је препуно витамина Е, које подстиче раст и регенерацију ћелија коже, штити од старења и спречава да ваше усне и кожа подлегну пуцању и исушивању. Такође, убрзава време зарастања, и чини кожу блиставијом.Примена: пробајте да нанесете малу количину кокосовог уља на лице свако вече пред спавање као хидратантну крему. Једном недељно утрљајте уље и на тело, само без претеривања и пре него што обучете пиџаму, сачекајте да упије.

Такође, може да вам послужи и за скидање шминке са очију. Након тога, лице исперите млаком водом.Кокосово уље чини вашу косу здравијом, мекшом и сјајнијом, те га нанесите на суве крајеве, рашчешљајте косу и пустите тако да преноћи. Сутрадан оперите косу шампоном. Осетићете разлику.

Јабуково сирће
Чишћење лица тешком хемијом често може да поремети пХ равнотежу ваше коже, што је чини још осетљивијом на иритације. Природне киселине које се налазе у јабуковом сирћету помажу ребаланс пХ вредности, омекшава кожу, смањује црвенило, благотворно делује на мрље и акне, а може да послужи и као пилинг.
Примена: након што скинете шминку, натопите вату јабуковим сирћетом и истрљајте лице. Уколико мислите да ће бити прејако за вашу кожу, можете га мало разблажити водом. Мирис ће се неутрализовати након минт, два.

Јабуково сирће је одлично и за косу - оперите шампоном косу, исперите, ставите јабуково сирће (добро га утрљајте до корена, измасирајте кожу главе), сачекајте неколико минута и исперите водом. Довољно је да третман радите једном месечно, ваша коса ће се опоравити и заблистати.

Овсене пахуљице и жути шећер
За одстрањивање мртвих ћелија са коже, идеалан рецепт за домаћи пилинг су овас и браон жути шећер. Третман можете да понављате једном недељно.
Примена: Направите пилинг од жутог шећера, оваса, јабуковог сирћета и кокосовог уља (однос шећера и оваса 3:2, трунка кокосовог уља и мало јабуковог сирћета).Шећер је одличан за скидање мртвих ћелија, јабуково сирће има сјајна антибактеријска својства, док кокосово уље умирује кожу.

Извор: Курир стил

 

Коментари / 0

Оставите коментар