Митровданско дружење шахиста

Побједник првог „Митровданског шаховског турнира  Стари Мартинац 2014.“ , којег је организовао Шаховски клуб Србац, је ФИДЕ мајстор Владо Наранчић у конкуренцији  десет најбољих познавалаца ове древне игре.

Остали спортови 08.11.2014 | 20:11
Митровданско дружење шахиста

Шаховски клуб Србац, који  је основан  прије 60 година, прошле године је уласком у Прву шаховску лигу Републике Српске остварио свој највећи успјех.

Ове године је на државном првенству задржао статус прволигаша и истовремено на брзопотезном турниру у Теслићу заузео треће мјесто. Побједник је и Шаховског купа Бањалучке регије у конкуренцији 11 клубова.  

Ови успјеси били су повод за данашње дружење и  „Митровдански  шаховски турнир  2014., који је одржан у србачком еко-селу Стари Мартинац, којем су присуствовали и представници Шаховског савеза  Републике Српске и други гости.

Предсједник србачких шахиста Јово Гужвић је изарзио задовољство оствареним резултатима у последње двије године, чему је доприњела и општинска власт која је први пут  дала и пуну материјалну подршку раду клуба.

„Поносни смо на традицију клуба који је изњедрио бројне шахисте који су доживјели афирмацију, не само на локалном, већ и регионалном нивоу, а посебно нас радује што је клуб обогаћен младим шаховским талентима“, нагласио је Гужвић.

Побједник првог „Митровданског шаховског турнира  Мартинац 2014“ је ФИДЕ мајстор Владо Наранчић  са 8,5 освојених поена, други је, такодје,  ФИДЕ мајстор Миладин Гаврић  са 8, а трећи Немања Шипка са 6,5 поена.


Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар