Mitrovdansko druženje šahista

Pobjednik prvog „Mitrovdanskog šahovskog turnira  Stari Martinac 2014.“ , kojeg je organizovao Šahovski klub Srbac, je FIDE majstor Vlado Narančić u konkurenciji  deset najboljih poznavalaca ove drevne igre.

Ostali sportovi 08.11.2014 | 20:11
Mitrovdansko druženje šahista

Šahovski klub Srbac, koji  je osnovan  prije 60 godina, prošle godine je ulaskom u Prvu šahovsku ligu Republike Srpske ostvario svoj najveći uspjeh.

Ove godine je na državnom prvenstvu zadržao status prvoligaša i istovremeno na brzopoteznom turniru u Tesliću zauzeo treće mjesto. Pobjednik je i Šahovskog kupa Banjalučke regije u konkurenciji 11 klubova.  

Ovi uspjesi bili su povod za današnje druženje i  „Mitrovdanski  šahovski turnir  2014., koji je održan u srbačkom eko-selu Stari Martinac, kojem su prisustvovali i predstavnici Šahovskog saveza  Republike Srpske i drugi gosti.

Predsjednik srbačkih šahista Jovo Gužvić je izarzio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u poslednje dvije godine, čemu je doprinjela i opštinska vlast koja je prvi put  dala i punu materijalnu podršku radu kluba.

„Ponosni smo na tradiciju kluba koji je iznjedrio brojne šahiste koji su doživjeli afirmaciju, ne samo na lokalnom, već i regionalnom nivou, a posebno nas raduje što je klub obogaćen mladim šahovskim talentima“, naglasio je Gužvić.

Pobjednik prvog „Mitrovdanskog šahovskog turnira  Martinac 2014“ je FIDE majstor Vlado Narančić  sa 8,5 osvojenih poena, drugi je, takodje,  FIDE majstor Miladin Gavrić  sa 8, a treći Nemanja Šipka sa 6,5 poena.


Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar