Финиш Ф1 - Интерлагос у недјељу

Претпоследња трка шампионата Формуле 1 возиће се у недељу од 17 часова у Бразилу, на чувеној стази „Интерлагос”.

Остали спортови 08.11.2014 | 12:45
Финиш Ф1 - Интерлагос у недјељу

До недавно, питање шампиона се решавало у Сао Паолу, али пара врти где бургија неће, па ће се тако од ове године последња трка сезоне одржати у Абу Дабију и то уз дупле бодове.

"Интерлагос” је по многима најтежа стаза на календару. Дуга је 4.309 метара и има 15 кривина, али веома је уска и има доста неравнина, што возачима додатно отежава посао и простор за грешку чини минималним.

Пред ову трку, ипак, много више се причало о дешавањима ван стазе. Марусија и Катерхам су већ у стечају, па их нећемо видети на овој трци. Иста судбина прети и екипама Заубера, Форс Индије и Лотуса, па је зато Берни Еклестон "сломио касицу прасицу“ и помогао им да заврше сезону. Крајем године, следе преговори јер је очигледно да условно мали тимови у Ф1 овако неће моћи да опстану.

О стању Жила Бјанкија, на жалост, нема нових вести, што значи да нема ни оних добрих. Вероватно и да финансијска ситуација није таква каква је не бисмо видели тим Марусије у Бразилу из поштовања према њему.

Причало се много и о трансферима возача. Оно што се шапутало претходних недеља, постало је званично. Себастијан Фетел ће од 2015. возити Ферари, док ће га у Ред Булу заменити голобради Данил Квјат. Фернандо Алонсо ће се вратити у Мекларен и заједно са новим Хондиним моторима пробати да врати овај тим на путеве старе славе.

У генералном пласману, водећи је Луис Хамилтон. Он је са пет узастопних победа стекао опипљивих 24 бода предности испред клупског друга Ника Розберга. Мерцедес се и даље држи онога што су обећали на почетку сезоне – да неће бити тимских наређења и баш због тога, за сада нам ова два возача пружају спектакуларну борбу, а кулминација тек следи.

Ово ће бити 43. Ф1 трка на „Интерлагосу”. Највише тријумфа до сада забележио је Алан Прост, чак шест, а његове борбе са Аиртоном Сеном и дан данас се препричавају. Прошле године, и пол позицију и победу однео је Себастијан Фетел.

Најбржи круг у историји стазе извезао је Аустралијанац Марк Вебер 2004. године, а да ли ће неко успети да обори овај рекорд видећемо у недељу.

Коментари / 0

Оставите коментар