Бањалука: Жена мистериозно ћути

Жена средњих година, обучена у црну одјећу, већ данима нијемо и непомично стоји на улазу у кафиће у склопу хотела "Босна" у Бањалуци, и својим ћутањем и нијемим гледањем у једну тачку збуњује Бањалучане, који се питају који циљ жели да постигне.

Република Српска 08.11.2014 | 09:56
Бањалука: Жена мистериозно ћути

Какву поруку жели да пошаље? На питање да изјаву, она је само одмахнула руком и нијемо наставила да гледа у једну тачку.

За разлику од Приједорчанке Јелене Топић, која је у свом граду прошле године изводила умјетнички перформанс, ова госпођа не доноси никакве ствари са собом, чиме њен поступак још више голица машту.

Баш као и лани у Приједору, Бањалучани се ових дана окупљају у близини своје суграђанке и расправљају, те покушавају да одгонетну могуће разлоге због којих она, како кажу, уопште не доживљава околину.

Један од конобара из оближњих кафана каже да ова жена сваки дан дође у исто вријеме, стане на исто мјесто, те нијемо гледа у једну тачку, да би се два сата послије окренула и отишла - као да ништа није било.

"Први дан смо јој колеге и ја прилазили, питали о чему се ради, те да ли јој нешто треба. Наравно, није ништа рекла. Сљедећи дан, када смо је видјели да стоји на истом мјесту и по киши, знали смо да неће тако лако одустати, шта год да је у питању", казао је један од конобара.

Било је и разних коментара на рачун ове жене, па су тако неки говорили да је "чудна", али их већина каже да се ради о некој врсти протеста и бунта који изражава на овај начин.

"Сигурно није срећна кад овако стоји, људи немају ни за хљеб. Све се промијенило нагоре од 1990. године", рекао је Дејан Т., један од Бањалучана којег смо затекли у њеној близини.

Мистерија остаје барем док госпођа не проговори. Али, она засад још само "гласно ћути", баш као што је то прошле године чинила и Топићева.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Чека аутобус!

08.11.2014 07:18

Ту је некад била стара аутобуска станица за Тањире, која је помјерена 50 метара ниже. Необавјештена. Пошла некоме у посјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

08.11.2014 08:13

У септичкој јами у којој је све наопако, билионе ријечи би требало потрошити да се укаже на све то наопако. Јавно ћутање замјењује све те ријечи. Јавно ћутање је протест према томе свему. Градјани који јој прилазе не требају коментарисати него јој се придружити у ћутању. Тиме и они шаљу поруку осталима да је све наопако и да су потребне радиклане промјене! Не морају ту стајати 20 сати дневно. Нека додју сат времена, два сата или колико могу издржати, и само ћутати. Не морају долазити ни сваки дан. То ће бити протест према свему што се нама, који имамо бар мало мозга у глави, дешава у овој вукојебини. То ће бити протест свима осталима, те медјународној заједници, организованој банди политичара, осталих криминалаца, негативаца итд. Снага тог перформанса није у томе да један особа ту стоји него да се ту измјенује мноштво градјана. Дакле сматрам врло корисним да се градјани придружују овој жени. И ћутањем натјерају стоку од народа да се пробуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко за Око соколово

08.11.2014 09:44

Ето ти јој се први придружи. И не називај народ стоком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.11.2014 18:13

Како вријеме буде одмицало, с обзиром ко ће да нам кроји капу и наредних 4 године, овакве појаве биће све чешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мејби

12.11.2014 17:39

Депресија

ОДГОВОРИТЕ