НАТО планира маневре у близини Русије?

НАТО је најавио могућност да на граници између Русије и Украјине изведе маневре са учешћем више десетина хиљада војника, пише данас у онлајн издању њемачки политички магазин "Шпигел".

Свијет 07.11.2014 | 13:30
НАТО планира маневре у близини Русије?

"Ми смо до сада само у западним земљама изводили велике маневре са 25.000 до 40.000 људи. Могу да представим да ћемо то у будућности радити и у Источној Европи и на Балтику", рекао је њемачки НАТО генерал Ханс Лотар Домрезе дневнку "Велт", преноси "Шпигел" који наводи да НАТО размишља о "провокативним акцијама против Москве" и могуће је да жели да по први пут изведе велике маневре у Источној Европи и то у граничном региону ка Русији.

Генерал у изјави "Велту" није навео друге детаље о маневрима, преноси "Шпигел".У оквиру украјинске кризе су како западни савез тако и Русија показивали "мишиће", подсјећа магазин."Ми ћемо формирати трупе за брзу интервенцију са око 5.000 до 7.000 људи, које за два до пет дана могу бити у областима дјеловања", рекао је Домрезе.

До сада се, како се подсјећа у тексту, говорило о 3.000 до 5.000 људи."Ако све буде ишло по плану, онда ће те трупе до краја 2015. године бити спремне за акцију", рекао је генерал Домрезе дневнику "Велт", преноси "Шпигел".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

07.11.2014 12:54

Ови баш чачкају мечку. Ту ће им бити крај.

ОДГОВОРИТЕ