ЛЕ: Бешикташ опет бољи, Партизан најзад дао гол!

Фудбалери Партизана поражени су од Бешикташа са 2:1 (0:0) у четвртом колу групне фазе Лиге Европе. Мреже су мировале до 57. минута, турски тим је затим лако уз пенал повео са 2:0, а онда је Саша Марковић постигао први гол за црно-беле у Лиги Европе у овој сезони. Могао је тим Марка Николића и до бода, али је Данко Лазовић са само два метра погодио пречку у последњем минуту утакмице.

Фудбал 06.11.2014 | 21:30
ЛЕ: Бешикташ опет бољи, Партизан најзад дао гол!

Црно-бели су очигледно научили лекцију из Хумске коју су у прошлом колу добили од истог ривала у тешком поразу (0:4), коцентрисали се на одбрану, затворили прилазе свом голу и успешно одолевали у првом полувремену, али су пали за 15 минута игре у наставку.

Шкулетић је био потпуно одсечен и безопасан у нападу без помоћи Лазовића, Нинковић и Пантић нису показали ни део талента који поседују, док су фудбалери Бешикташа диктирали темпо и нападали, али су или били непрецизни, или им је Лукач заустављао ударце до одмора.

Током спорог почетка Гокан Торе је показао да ће бити највећа опасност као и у Београду, пошто је по десној страни пролазио у стилу Арјена Робена и управо је он у 16. минуту са ивице казненог простора загрејао дланове голмана црно-белих који је крајњим напором избацио лопту у корнер.

Исти играч се два минута касније прописно обрукао пошто је остао усамљен на другој стативи, али је центаршут Моте из прве послао високо преко пречке. Лукач је успешно излазио одолевао налетима домаћина све до 27. минута. Тада је капитулирао, али је Бешикташу оправдано поништен погодак, јер је Сивок ударцем главом после прекида са леве стране затресао мрежу из офсајда.

Од тада до предаха публика на Ататурк стадиону гледала је успаванку без претеране жеље и једних и других да учине нешто више пред противничким голом, а Бешикташ је по повратку из свлачионице додао гас и врло брзо дошао до тријумфа.

Најпре је Партизан имао прву и то врло добру шансу у 50. минуту када се Петар Грбић одлично заградио у казненом простору домаћина на додавање Волкова и из окрета добро шутирао, али је лопта отишла близу десне стативе, да би се шест минута касније Гокан Туре ушетао у шеснаестерац црно-белих и изнудио фаул Станковића за пенал.

Одговорност је преузео Демба Ба и са беле тачке хладнокрвно послао лопту у доњи десни угао за 1:0, пошто се Лукач бацио у супротну страну, а у 61. минуту пулени Славена Билића удвостручили су предност. Кренули су гости нешто отвореније, што је оставило доста простора за контру, брзоноги Торе је протутњао левом страном у контри "2 на 1" и проиграо Дембу Ба у средини, Станковић је био немоћан као и Лукач, па је на семафору засијало 2:0.

Николић је онда извршио све три измене у размаку од три минута, Живковић, Илић и Лазовић су заменили Пантића, Шкулетића и Грбића, а то је донело резултат у 77. минуту. Тада је после 347 минута игре у Лиги Европе постигнут првенац, пошто је Саша Илић лепо одложио лопту за Сашу Марковића. Бивши везиста ОФК Београда оштро је и по земљи шутирао у доњи десни угао, и смањио на 2:1.

Мало је недостајало да црно-бели дођу и до бода у последњем минуту, када је Дринчић оборен испред шеснаестерца домаћина. То је избацило из такта Славена Билића, свесног како Дринчић изводи прекиде, у шта се уверио и голман Гонен. Успео је само да одбије лопту, коју је затим Данко Лазовић закуцао у пречку са само два и по метра.

Коментари / 0

Оставите коментар