LE: Bešiktaš opet bolji, Partizan najzad dao gol!

Fudbaleri Partizana poraženi su od Bešiktaša sa 2:1 (0:0) u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope. Mreže su mirovale do 57. minuta, turski tim je zatim lako uz penal poveo sa 2:0, a onda je Saša Marković postigao prvi gol za crno-bele u Ligi Evrope u ovoj sezoni. Mogao je tim Marka Nikolića i do boda, ali je Danko Lazović sa samo dva metra pogodio prečku u poslednjem minutu utakmice.

Fudbal 06.11.2014 | 21:30
LE: Bešiktaš opet bolji, Partizan najzad dao gol!

Crno-beli su očigledno naučili lekciju iz Humske koju su u prošlom kolu dobili od istog rivala u teškom porazu (0:4), kocentrisali se na odbranu, zatvorili prilaze svom golu i uspešno odolevali u prvom poluvremenu, ali su pali za 15 minuta igre u nastavku.

Škuletić je bio potpuno odsečen i bezopasan u napadu bez pomoći Lazovića, Ninković i Pantić nisu pokazali ni deo talenta koji poseduju, dok su fudbaleri Bešiktaša diktirali tempo i napadali, ali su ili bili neprecizni, ili im je Lukač zaustavljao udarce do odmora.

Tokom sporog početka Gokan Tore je pokazao da će biti najveća opasnost kao i u Beogradu, pošto je po desnoj strani prolazio u stilu Arjena Robena i upravo je on u 16. minutu sa ivice kaznenog prostora zagrejao dlanove golmana crno-belih koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Isti igrač se dva minuta kasnije propisno obrukao pošto je ostao usamljen na drugoj stativi, ali je centaršut Mote iz prve poslao visoko preko prečke. Lukač je uspešno izlazio odolevao naletima domaćina sve do 27. minuta. Tada je kapitulirao, ali je Bešiktašu opravdano poništen pogodak, jer je Sivok udarcem glavom posle prekida sa leve strane zatresao mrežu iz ofsajda.

Od tada do predaha publika na Ataturk stadionu gledala je uspavanku bez preterane želje i jednih i drugih da učine nešto više pred protivničkim golom, a Bešiktaš je po povratku iz svlačionice dodao gas i vrlo brzo došao do trijumfa.

Najpre je Partizan imao prvu i to vrlo dobru šansu u 50. minutu kada se Petar Grbić odlično zagradio u kaznenom prostoru domaćina na dodavanje Volkova i iz okreta dobro šutirao, ali je lopta otišla blizu desne stative, da bi se šest minuta kasnije Gokan Ture ušetao u šesnaesterac crno-belih i iznudio faul Stankovića za penal.

Odgovornost je preuzeo Demba Ba i sa bele tačke hladnokrvno poslao loptu u donji desni ugao za 1:0, pošto se Lukač bacio u suprotnu stranu, a u 61. minutu puleni Slavena Bilića udvostručili su prednost. Krenuli su gosti nešto otvorenije, što je ostavilo dosta prostora za kontru, brzonogi Tore je protutnjao levom stranom u kontri "2 na 1" i proigrao Dembu Ba u sredini, Stanković je bio nemoćan kao i Lukač, pa je na semaforu zasijalo 2:0.

Nikolić je onda izvršio sve tri izmene u razmaku od tri minuta, Živković, Ilić i Lazović su zamenili Pantića, Škuletića i Grbića, a to je donelo rezultat u 77. minutu. Tada je posle 347 minuta igre u Ligi Evrope postignut prvenac, pošto je Saša Ilić lepo odložio loptu za Sašu Markovića. Bivši vezista OFK Beograda oštro je i po zemlji šutirao u donji desni ugao, i smanjio na 2:1.

Malo je nedostajalo da crno-beli dođu i do boda u poslednjem minutu, kada je Drinčić oboren ispred šesnaesterca domaćina. To je izbacilo iz takta Slavena Bilića, svesnog kako Drinčić izvodi prekide, u šta se uverio i golman Gonen. Uspeo je samo da odbije loptu, koju je zatim Danko Lazović zakucao u prečku sa samo dva i po metra.

Komentari / 0

Ostavite komentar