''Орлићи'' против Чеха, Данаца и Нијемаца на ЕП!

Млада фудбалска репрезентација Србије учествоваће на У21 Европском првенству, а потенцијални противници су јој Чешка, Енглеска, Италија, Немачка, Португал, Данска и Шведска. У којој групи и са којим екипама ће "орлићи" бити, знаће се после жреба који почиње у 18 часова.

Фудбал 06.11.2014 | 18:45
''Орлићи'' против Чеха, Данаца и Нијемаца на ЕП!

Пре жреба је утврђено да Чешка буде носилац групе А као домаћин, а Енглеска групе Б као селекција са најбољим коефицијентом. Предвиђено је било да Италија и Немачка буду на другој позицији при жребу, док ће Србија, Португал, Данска и Шведска заузимати позиције А3, Б3, А4 и Б4.

За пласман на Олимпијске игре неопходан је улазак у полуфинале, у које ће се пласирати две најбоље екипе из две групе. У случају да се у полуфинале пласира Енглеска, која није члан Међународног олимпијског комитета, организоваће се и меч за пето место како би се добио последњи европски путник на Олимпијске игре, између најбољих трећепласираних тимова.

Подсетимо, на Олимпијским играма не могу да учествују репрезентације у стандардном сениорском саставу, већ играчи морају да буду до 23 године стари, а сваки тим може да има највише тројицу фудбалера који су и старији.

Европско првенство одржаће се у Чешкој од 17. до 30. јуна 2015. године, а Прагу, Оломоуц и Ухерске Храдиште ће угостити најбоље младе репрезентације. Србија је пласман обезбедила победом над Шпанијом у баражу, и то прекинувши низ "фурије" од 35 мечева без пораза.

Група А: Чешка, Немачка, Данска, Србија
Група Б: Енглеска, Италија, Португал, Шведска

Коментари / 0

Оставите коментар