''Orlići'' protiv Čeha, Danaca i Nijemaca na EP!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na U21 Evropskom prvenstvu, a potencijalni protivnici su joj Češka, Engleska, Italija, Nemačka, Portugal, Danska i Švedska. U kojoj grupi i sa kojim ekipama će "orlići" biti, znaće se posle žreba koji počinje u 18 časova.

Fudbal 06.11.2014 | 18:45
''Orlići'' protiv Čeha, Danaca i Nijemaca na EP!

Pre žreba je utvrđeno da Češka bude nosilac grupe A kao domaćin, a Engleska grupe B kao selekcija sa najboljim koeficijentom. Predviđeno je bilo da Italija i Nemačka budu na drugoj poziciji pri žrebu, dok će Srbija, Portugal, Danska i Švedska zauzimati pozicije A3, B3, A4 i B4.

Za plasman na Olimpijske igre neophodan je ulazak u polufinale, u koje će se plasirati dve najbolje ekipe iz dve grupe. U slučaju da se u polufinale plasira Engleska, koja nije član Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizovaće se i meč za peto mesto kako bi se dobio poslednji evropski putnik na Olimpijske igre, između najboljih trećeplasiranih timova.

Podsetimo, na Olimpijskim igrama ne mogu da učestvuju reprezentacije u standardnom seniorskom sastavu, već igrači moraju da budu do 23 godine stari, a svaki tim može da ima najviše trojicu fudbalera koji su i stariji.

Evropsko prvenstvo održaće se u Češkoj od 17. do 30. juna 2015. godine, a Pragu, Olomouc i Uherske Hradište će ugostiti najbolje mlade reprezentacije. Srbija je plasman obezbedila pobedom nad Španijom u baražu, i to prekinuvši niz "furije" od 35 mečeva bez poraza.

Grupa A: Češka, Nemačka, Danska, Srbija
Grupa B: Engleska, Italija, Portugal, Švedska

Komentari / 0

Ostavite komentar