Косовски лидери су неодговорни

Политички аналитичар Азем Власи оценио је да су косовски политичари, од када траје институиционална криза, показали неодговорност према земљи и грашанима.

Србија 06.11.2014 | 16:41
Косовски лидери су неодговорни

Њихово понашање у протеклих пет месеци показује њихову неодговорност према држави и народу. Не виде власт у функцији интереса народа и државе, већ као инструмент за задовољавање својих потреба и личних каријеристичких амбиција", рекао је Власи за портал "лајми.нет".

Према његовом мишњењу, било би лако наћи решење за стање које траје већ пет месеци, али се они боре за власт.

"Они који су до сада били на власти желе да је задрже по сваку цену, а они који су се груписали како би ту власт преузели, желе да је преузму по сваку цену", нагласио је Власи, додајући да косовски политичари користе апсолутно истоветне аргументе у образлагању својих ставова, што већ месецима изазива колективни стрес јавног мњења.

Говорећи о могућим ванредним изборима, он је рекао да је то врло могуће уколико се имају у виду ставови два табора, али да по његовом мишљењу то није најбоље решење. Он је додао да би избори могли да се избегну уколико би се партије договориле и уз посредовање косовске председнице Атифете Јахјаге постигле некакав споразум.

"Они су се сврстали у два табора без могућности за постизање компромиса тако да обе стране својим непоколебљивим ставовима доводе до понављања ванредних из


Коментари / 0

Оставите коментар