Kosovski lideri su neodgovorni

Politički analitičar Azem Vlasi ocenio je da su kosovski političari, od kada traje instituicionalna kriza, pokazali neodgovornost prema zemlji i grašanima.

Srbija 06.11.2014 | 16:41
Kosovski lideri su neodgovorni

Njihovo ponašanje u proteklih pet meseci pokazuje njihovu neodgovornost prema državi i narodu. Ne vide vlast u funkciji interesa naroda i države, već kao instrument za zadovoljavanje svojih potreba i ličnih karijerističkih ambicija", rekao je Vlasi za portal "lajmi.net".

Prema njegovom mišnjenju, bilo bi lako naći rešenje za stanje koje traje već pet meseci, ali se oni bore za vlast.

"Oni koji su do sada bili na vlasti žele da je zadrže po svaku cenu, a oni koji su se grupisali kako bi tu vlast preuzeli, žele da je preuzmu po svaku cenu", naglasio je Vlasi, dodajući da kosovski političari koriste apsolutno istovetne argumente u obrazlaganju svojih stavova, što već mesecima izaziva kolektivni stres javnog mnjenja.

Govoreći o mogućim vanrednim izborima, on je rekao da je to vrlo moguće ukoliko se imaju u vidu stavovi dva tabora, ali da po njegovom mišljenju to nije najbolje rešenje. On je dodao da bi izbori mogli da se izbegnu ukoliko bi se partije dogovorile i uz posredovanje kosovske predsednice Atifete Jahjage postigle nekakav sporazum.

"Oni su se svrstali u dva tabora bez mogućnosti za postizanje kompromisa tako da obe strane svojim nepokolebljivim stavovima dovode do ponavljanja vanrednih iz


Komentari / 0

Ostavite komentar