Сити и ЛШ - гдје је проблем?!

Више није инцидент, већ правило - шампион Енглеске још не зна да игра Лигу шампиона.

Фудбал 06.11.2014 | 17:30
Сити и ЛШ - гдје је проблем?!

Више не може бити приче о непрележаним болестима или почетничкој треми. Очигледно је проблем дубљи и тешко објашњив. Манчестер сити, једноставно, не игра у Лиги шампиона ни приближно као у домаћем првенству.

Пре три године, током првог лета и јесени "грађана" у елити још од 1969, тим из Манчестера елиминисан је у групној фази. Заузео је треће место на табели, иза Бајерна и Наполија, кога ниједном није победио. Наставио је такмичење у Лиги Европе, избацио Порто, па стао у двомечу са Спортингом (0:1, 3:2).

Наредне сезоне - 2012/13, Сити је заузео место у елити као шампион Премијер лиге и оптимистично кренуо у јесен, смештен у "групу смрти", уз Борусију, Реал и Ајакс. И поново је стао у првој рунди, као последњепласирани тим - без иједне победе!

Прошле године, на Етихаду су сматрали да су коначно сазрели и да су спремни да искорак и на евро-сцени. Јесу догурали најдаље до тада, играли и у марту против Барселоне, али нису имали снаге да јој ураде што и Атлетико Мадрид у четвртфиналу Лиге шампиона. Групну фазу су завршили на другом месту, иза Бајерна, а испред Викторије Плзењ и московског ЦСКА.

Дуго ће се памтити збуњеност Мануела Пелегринија на Алијанц арени, па његови играчи нису знали да им је у Минхену потребна победа 4:2, а не 5:2.

Каква је ситуација ове године? Таква да упркос само два освојена бода у четири кола, "грађани" и даље имају шансу да се пласирају у нокаут фазу.

Наравно, пут ка елиминационој рунди сада је значајно тежи него што су очекивали.

У последње две утакмице (обе против московског ЦСКА) освојили су само поен, а пракса је и да се за оно што је Јаја Туре урадио у среду (ударање ривала, директан црвени картон) добијају бар две утакмице суспензије. Дакле, мораће и без њега.

Табела Групе Е изгледа овако: Бајерн 12, Рома 4, ЦСКА 4, Сити 2. До краја ће бити одиграна још два кола:

25. новембра: ЦСКА - Рома, Манчестер сити - Бајерн и 10. децембра: Рома - Манчестер сити, Бајерн ЦСКА.

Ако не победе Бајерн и ако утакмица ЦСКА - Рома буде завршена победом неког тима, "грађани" ће и ове сезоне завршити Лигу шампиона већ у групној фази.

Комбинација је много, а то је, наравно, најлошија за "грађане". Са друге стране, ако Сити победи Бајерн, а други меч буде завршен ремијем, онда ће три екипе ући у последње коло са по пет бодова.

Наравно, постоји могућност и да Сити прође и поред ремија са Бајерном и нема сумње да ће на Истлендсу све добро израчунати. На њихову срећу, имаће времена, јер после наступајућег викенда следи пауза због обавеза репрезентације.

До утакмице против Бајерна, плави из Манчестера играће против Квинс Парка (субота, 8. новембар) и Свонсија (22. новембар). У Премијер лиги "грађани" не играју сензационално, али заостају за Челсијем достижних шест бодова и у мало случајева допуштају себи падове који им у Лиги шампиона већ постају заштитни знак.

Коментари / 0

Оставите коментар